Ödüllü atık pil ve yağ toplama yarışması

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre koruma bilincinin artmasına yönelik düzenlenen atık pil ve bitkisel atık yağ toplama yarışmaları bu yıl da sürecek.

Google Haberlere Abone ol
Ödüllü atık pil ve yağ toplama yarışması

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre koruma bilincinin artmasına yönelik düzenlenen atık pil ve bitkisel atık yağ toplama yarışmaları bu yıl da sürecek. Yarışmaya katılanlara çeşitli ödüller verilecek.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen yarışmalara bu yıl anaokulları da dahil etti. Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) desteği ile okullarda düzenlenen atık pil toplama yarışması, pillerin 30 Mayıs Cuma günü mesai saatleri içerisinde teslim edilmesi ile sona erecek.

Atık yağ toplama yarışmasıyla lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon sistemine verdiği zarar önlenmeye çalışılacak. Hem pil toplayan öğrenci ve okullara, hem de bitkisel atık yağ toplayanlara fotokopi makinesi, yazıcı kitap, satranç takımı gibi çeşitli hediyeler verilecek. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nün 0 264 273 41 52 numaralı telefonu arayabilecek. CİHAN

Yorumlar