ODTÜ'lü öğrencilerden Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasına ilginç tepki

ODTÜ'deki yol protestolarında iki araca zarar verildiği gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün otobüslerin ODTÜ yerleşkesine girmesini yasaklamasını protesto eden bir grup öğrenci, belediye otobüsünü işgal etti.

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ'lü öğrencilerden Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamasına ilginç tepki

ODTÜ'deki yol protestolarında iki araca zarar verildiği gerekçesiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü’nün otobüslerin ODTÜ yerleşkesine girmesini yasaklamasını protesto eden bir grup öğrenci, belediye otobüsünü işgal etti. Aracı kampüse girene kadar terk etmeyen öğrenciler, otobüsü yerleşkeye sokmayı başardı.

ODTÜ'deki yol çalışması nedeniyle yaşanan protesto gösterileri sırasında iki araca zarar verildiği gerekçesiyle belediye, üniversite kampüsüne otobüs seferlerinin girişini durdurmuştu. Ulaşım hakkı isteyen bir grup öğrenci, Batıkent-Ulus-ODTÜ seferi yapan belediye otobüsünü işgal etti. Otobüsü kampüs girişine getiren öğrenciler aracın üzerine, ‘Bu otobüste eylem var’, 'Ulaşım hakkımızı istiyoruz’ dövizleri astı. Öğrenciler daha sonra belediye otobüsü kampüse girene kadar araçta bekledi. Yaklaşık iki saatlik direnişin ardından belediye otobüsü kampüse girmek zorunda kaldı.

Ulaşımı tek kişinin tekeline bırakan bu düzeni yıkana kadar mücadelelerini sürdüreceğini söyleyen öğrenciler, ulaşım hakkı alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti. Öğrenciler daha sonra belediye otobüsüne binerek, ODTÜ yerleşkesine girdi. CİHAN

Yorumlar