ÖDP Genel Başkanı Taş: Zavallı ve korkak insanların yaptığı bir eylem

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Rize’de cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açtığı destek standında saldırıya uğrayan Necmettin Durmuş’u evinde ziyaret etti. Taş, saldırı için "Saldırıyı...

Google Haberlere Abone ol
ÖDP Genel Başkanı Taş: Zavallı ve korkak insanların yaptığı bir eylem

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, Rize’de cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açtığı destek standında saldırıya uğrayan Necmettin Durmuş’u evinde ziyaret etti. Taş, saldırı için "Saldırıyı zavallı ve korkak insanların yaptığı bir eylem olarak görüyoruz." dedi.

Taş, Necmettin Durmuş’un il merkezindeki evinde gerçekleşen ziyarette yaptığı açıklamada, "Bu saldırı Rize’ye yakışmadı. Biz de Rizeliyiz. Memleketimize yakıştıramıyoruz. Bu tür tepkiler Rize’yi ifade etmiyor. Rize insanının gerçek duygularını ve düşüncelerini yansıtmıyor. Saldırıyı zavallı ve korkak insanların yaptığı bir eylem olarak görüyoruz. Necmettin Durmuş hocamız partinin görevlendirdiği birisi. Hocamız, cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmasını yapmak için Rize’de. Rize Emniyet Müdürlüğü’ne 2 saatlik bir stant açmak için başvuruda bulunuyor. Rize’deki yetkililerin yapması gereken bu hakkın hayata geçirilmesi noktasında gerekli önlemleri almaktır. İki saat de olsa adayla ilgili tanıtım imkanlarını sağlamaktır. Bu yapılmadı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler sayesinde siyaset yapma hakkı olan bu demokratik hak açıkça gasp edilmiştir. Barış için bu bir fırsattı. Kendini bilmez birkaç kişi bu fırsatı heba etti. Bu standın açılması kalıcı barışın sağlanması açısından çok önemli bir fırsattı." şeklinde konuştu.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ DURMUŞ’U ARADI

Saldırıda darp edilen Necmettin Durmuş ise şunları söyledi: "Ben bu olayı polis organizasyonu olarak düşünüyorum. Ancak orada görevli polislerde de bir kabahat bulmuyorum. Beni asıl düşündüren bu kişilere standın dağıtılması emrini veren kişinin kim olduğudur. Bu kişinin Emniyet Müdürü olması mümkün değil. Saldırıyı yapanlardan şikayetçi olmadı. Şikayetçi olmamamın özel bir nedeni yok. Çünkü bana göre saldırıyı yapanlar zavallılar. Selahattin Demirtaş saldırı sonrası beni aradı. Saldırıyı kınadığını ifade ederek ’ellerinden öperim hocam’ demesi beni çok duygulandırdı."

STANT DAĞITILMIŞ, DURMUŞ DARP EDİLMİŞTİ

Rize’de geçen Cumartesi günü meydana gelen olayda, Necmettin Durmuş, cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a destek amaçlı Memişağa Parkı’nda stant açmıştı. Daha sonra 3 kişi tarafından stant dağıtılarak Durmuş darp edilmişti. Olaydan sonra hafif şekilde yaralanan Durmuş, saldırı sonrası gözaltına alınan kişilerden şikayetçi olmamıştı. CİHAN

Yorumlar