Ödemiş OSB için 'A takımı' hazır

Ağırlıklı olarak gıda, tarım ve hayvancılık sektöründen 60 sanayi tesisinin kurulmasının planlandığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ni yatırımcıyla buluşturacak "A takımı" kuruldu. Kamu, yerel yönetim ve sanayicilerin oluşturduğu...

Google Haberlere Abone ol
Ödemiş OSB için 'A takımı' hazır

Ağırlıklı olarak gıda, tarım ve hayvancılık sektöründen 60 sanayi tesisinin kurulmasının planlandığı Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ni yatırımcıyla buluşturacak "A takımı" kuruldu. Kamu, yerel yönetim ve sanayicilerin oluşturduğu 15 kişilik müteşebbis heyet ve yönetim kurulu, hedefi fabrika bacalarını hızla yükselterek ilçenin kalkınması olarak belirledi.

Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti, kaymakamlıkta biraraya geldi. Toplantıda müteşebbis heyet başkanı, yönetim kurulu başkan ve üye seçimleri yapıldı. Müteşebbis heyet başkanlığına İzmir Vali Yardımcısı Hüseyin İçten, yönetim kurulu başkanlığına Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, üyeliklere Kaymakam Abdullah Dölek, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Gündüz seçildi.

Toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “600 dönüm büyüklüğe sahip Ödemiş OSB’yi doldurmak çok kolay olacak. Bölgede fabrika bacaları yükseldiğinde, ilçede var olan işsizlik sorununun çözümüne yardımcı olurken katma değeri yüksek ürünler, ilçe ve kent ekonomisine katkı sağlayacak.” dedi. Ödemiş’in tarım ve tarıma dayalı sanayiyle hayvancılıkta bölgenin önemli merkezleri arasında yer aldığına işaret eden Yorgancılar, “Ödemiş OSB’de, dokuzu satılmış, 48 sanayi ve dokuz sosyal parsel mevcut. Valilik, Kaymakamlık ve Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nın yanısıra 10 sanayicimiz müteşebbis heyette yer aldı. Ödemiş OSB, çok kolay dolacak. Sanayi tesisleri birer birer yükselerek, ilçe ekonomisine ve bölgeye büyük katkı sağlayacak.” diye konuştu.

ALTYAPI VE YOLLARA AĞIRLIK VERİLECEK

Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı, Vali Yardımcısı İçten ise yatırıma çok uygun bir bölge olmasına rağmen altyapı ve yolları tamamlanmadığı için yatırımcı alamadığını kaydetti. İçten, “Eksikliklerin hızla giderilmesi için çalışmalara başlayacağız. Tarım, gıda ve hayvancılık sektörü yatırımcılarını Ödemiş OSB’ye bekliyoruz.” dedi.Yönetim Kurulu Başkanı Badem de bölgede tarım ve hayvancılık yatırımlarına özel bir teşvik uygulanması için çalışma yapıldığını belirterek, “Bu özel teşvikin yanısıra ilçeye 20 kilometre mesafesi kalan doğalgaz geldiğinde, Ödemiş OSB cazibe merkezi olacak ve yatırımcılar yer kapma sırasına girecek.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar