Odatv davasına devam ediliyor

Odatv davasında savunma yapan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 28 Şubat’a, Susurluk’a karşı çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Odatv davasına devam ediliyor

Odatv davasında savunma yapan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 28 Şubat’a, Susurluk’a karşı çıktığını söyledi. Bu konuda ifade veren tek kişi olduğunu söyleyen Avcı, “Sabah kalkıp Ergenekoncu mu oldum?" ifadesini kullandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük getirildi. Bazı tutuksuz sanıkların da geldiği duruşmaya eski Emniyet Genel Müdür Yadımcısı Emin Arslan, Hanefi Avcı'nın avukatı olarak ilk kez katıldı.

Duruşmada söz verilen Avcı, bu davada yargılanmasının tek sebebinin yazdığı kitap olduğunu savundu. Kimseye kitap yazdığı için örgüt mensubu suçlamasının yapılmadığını belirten Avcı, örgüt mensupları ve liderleri dahi kitap yazdığını ancak buna suçlama getirilmediğini ifade etti. Avcı, ''Peki kitapta yazdıklarım doğru mu? Başta tepki gösterenler bugün kitaba bir daha baksınlar. Bugün yazılanların doğrulandığı görülüyor. Wikileaks ve Stratfor belgeleriyle, 7 Şubat darbesi denilen durumun ardından konuşulanlarla yazdıklarım doğrulandı.” dedi.

28 Şubat'a ve Susurluk'a karşı çıktığını belirten Avcı, “Gidip tek ifade veren insanım. Bu yüzden suçlandım. Sabah kalkıp Ergenekoncu mu oldum? Bir sürü terör örgütü bana karşı eylem yapacak diye tebligat yapıldı. Ben aynı örgütlere üyelikle suçlanıyorum. Dünyada böyle bir şey yok. Bir insanın aynı anda 4 örgütle irtibatlı olamaz. Bu akla mantığa aykırı." diye konuştu.

Sanık Yalçın Küçük, hapishanede eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in istifasını bir gün önceden bildiğini, Savcı Zekeriya Öz'ün görevden alınacağını önceden bildiğini, eski mahkeme başkanlarından Resul Çakır'ın Yargıtay'a gideceğini önceden bildiğini ifade etti.

Bu sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Sıra bize geldi galiba" diye espri yaptı. Küçük, "Sizin için başka bir maruzatım var." dedi.

Bugüne kadar hiçbir yere polissiz gitmediğini söyleyen Küçük'ün, "Devlet bana iyi bakıyor. Burada da çok şükür Hanefi Avcı Bey'le beraberim." sözleri de salonda gülüşmelere neden oldu.
CİHAN

Yorumlar