Odalardan torba yasaya tepki yürüyüş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen broşürlü yürüyüşle meclise gönderilmesi gündemde olan torba yasaya karşı çıkıldı. Yapılan düzenlemelerle sosyal devleti değil, şirket devleti...

Google Haberlere Abone ol
Odalardan torba yasaya tepki yürüyüş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen broşürlü yürüyüşle meclise gönderilmesi gündemde olan torba yasaya karşı çıkıldı.

Yapılan düzenlemelerle sosyal devleti değil, şirket devleti uygulamaların yaygınlaştırdığı belirtilen yeni ‘torbada’ aranan bütün hukuksuzlukların bulunduğunun belirtilen yürüyüşte vatandaşlara broşür dağıtıldı. Hukuktan sağlığa, enerjiden taşeron sistemine, çalışma hayatından zeytinlik alanların talanına kadar her türlü hukuksuzluğun bu torba yasaya konulduğuna dikkat çekilen yürüyüşte anayasaya aykırı düzenlemelerle hukuk devletinin ortadan kaldırıldığı vurgulandı. Mahfelde toplanan grup, sloganlar eşliğinde hazırlanan el broşürlerini vatandaşlara dağıtarak Fomara üzerinden Kent Meydanına kadar yürüdü.

KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Süleyman Ayyılmaz, mecliste plan bütçe komisyonunda geçen torba yasanın muhtemelen Salı günü, ayın 15’inde meclis gündemine geleceğini belirterek, “Biz bunu kamu emekçileri olarak, işçiler, mühendisler ve tabip odası olarak birlikte ortak eylem ve açıklamalarla, eylem ve etkinliklerle bu yasayı protesto ediyoruz. Bu yasa adeta hukuku yok sayıyor, emekçileri yok sayıyor, halkı yok sayıyor, hukuku iğdiş ediyor, HES’lerde ki kazanılar davaları yok sayıyor.” dedi.

Elektrik Mühendisleri Bursa şube başkanı ve TMMOB Bursa İKK Sekreteri Remzi Çınar da, Türkiye’de son dönemde yaşanan hukuksuzluğun bir örneğinin de torba yasalarla görüldüğünü belirterek, “Özellikle torba yasa uygulamalarıyla ülkemizde yönetmeliklerin yasaya, yasaların anayasaya aykırı olduğu bir takım uygulamalar yapılıyor. Bu yapılan uygulamalar anayasadan geri dönüyor, buna rağmen tekrar şekil verilip gündeme getiriliyor. Hukuk sisteminden tarıma, enerjiden tarıma tüm alanlarda yaşanan bu hukuksuzluğun aslında bir yönetim anlayışındaki zafiyet ve eksiklik olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Bursa Tabip Odası Genel Sekreteri Ercan Ertürk ise, torba yasa ile sağlıkçıları ilgilendiren önemli hadiseler olduğunu belirterek, “Bunlardan biri aile sağlık ve toplum sağlığı merkezinde çalışan arkadaşlarımıza nöbet getirilmesi hadisesi var bu nöbetin sınırları belli değil. Aynı şekilde sağlık çalışanlarını taşeronlaştırmayı düşünen yasalar ortaya konuluyor.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından yürüyüşe geçen grup, vatandaşlara hazırladıkları broşürleri dağıtarak yeni torba yasa hakkında bilgilendirmede bulundu.

CİHAN

Yorumlar