Oda seçimindeki dayak yargıya taşınıyor

Gaziantep’te Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde, mevcut başkan Ünal Akdoğan taraftarları tarafından adeta linç edilen ve hastaneye kaldırılan aday Mesut Koska, yaşanan olayı yargıya taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Oda seçimindeki dayak yargıya taşınıyor

Gaziantep’te Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde, mevcut başkan Ünal Akdoğan taraftarları tarafından adeta linç edilen ve hastaneye kaldırılan aday Mesut Koska, yaşanan olayı yargıya taşıyor. Kendisini darp edenlerle ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Koska, oy pusulasının çalınması olayı ile ilgili olarak da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na dilekçe sunarak, seçimin iptalini istedi.

Yaşanan sürecin Nisan ayında adaylığını açıklamasıyla birlikte duraktan uzaklaştırma ile başladığını anlatan Koska, “Büyük bir sabırla süreci tamamladık. Oy pusulalarımızı bastırdık. Genel kurul salonuna girdik. Tüm gelen esnaf arkadaşlarımızla tokalaşarak içeriye giriş yaptık. Oy pusulamız ağırlık teşkil ettiği için seçim kabininin yanına bıraktık. Tekrar misafirleri karşılamak üzere dışarı çıktık. Süreç tamamlandı. Tekrar içeri girdiğimizde adaylık için dilekçe vermemiz gerekiyordu. Oy pusulasını yerinde bulamadık. Oy pusulamızın çalındığını beyan etmeye çalıştık. Divan başkanımız Ömer Küsbeoğlu, ben ısrarla oy pusulamın çalındığını söylememe, gereğinin yapılmasını istememe rağmen, kendisi, benim beyan etmediğim kelimeyi, salona doğru dönerek ‘Arkadaşımız adaylıktan çekildi’ diye salona anons yapmıştır.” dedi.

Oy pusulası çalındığını anlatan Koska, “Seçimin doğru bir şekilde icra edilmesinin tehlikeye girdiği için tekrar seçim kurulu başkanına itirazda bulunduk. Kendisine itiraz dilekçemizi verdik. Aynı zamanda bazı hatırlamadığım arkadaşlar koluma girerek beni zorla salondan dışarı çıkarmaya çalıştılar. Tam salondan dışarıya çıktıktan sonra holün orada 25-30 kişilik grup benim üzerime yüklenerek darp ettiler. O kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda oy pusulamız çalındığı için demokratik bir seçim olmadı. Bu da ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Seçimin iptali için de İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na dilekçemizi vermiş olduk.” şeklinde konuştu.

Yaşanan olayın üzücü olduğunu anlatan Koska, “Üzüntümüz şudur ki, 2014 Türkiye’sinde hala kendilerine demokrasi sinmemiş insanların varlığıdır. Ben uğradığım darptan gocunmuyorum, üzülmüyorum. Ama demokrasinin genlere geçmemiş olması büyük talihsizlik.” değerlendirmesinde bulundu. Koska, saldırı anında basın mensuplarının da engellenmeye çalışılıp darp edilmesini de eleştirdi.

Koska’nın avukatlarından Ali İhsan Alkış da “Müvekkilimize karşı yapılan saldırılarla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Seçimin iptali ile ilgili dilekçelerimizi verdik. Hukuki sürecin takipçisi olacağız. Bu olayın peşindeyiz.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar