Oda başkanları sorunlara Bafra’da çözüm aradı

Samsun oda ve borsa başkanları, dört ayda bir yapılan müşterek toplantıda bir araya gelerek, sorunları masaya yatırıp, çözüm yolu aradı. Toplantıya başkanlık yapan Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Oda başkanları sorunlara Bafra’da çözüm aradı

Samsun oda ve borsa başkanları, dört ayda bir yapılan müşterek toplantıda bir araya gelerek, sorunları masaya yatırıp, çözüm yolu aradı. Toplantıya başkanlık yapan Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, “Tüm çabamız kentimizi topyekûn birlikte kalkındırabilmek. Hiçbir sorunumuz çözülemez değildir. Engelleri birlikte aşacağız.” dedi.

Samsun oda ve borsa başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter ve Yardımcıları, 5174 sayılı yasanın 99. Maddesi ile Oda Muamelat Yönetmeliği gereğince dört ayda bir yapılan müşterek toplantıda bir araya geldi. Bafra TSO ve Bafra Ticaret Borsası ev sahipliğinde, Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, Manisa’nın Soma ilçesinde maden kazasında hayatlarını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen 2014 yılının ilk müşterek toplantısının açılış konuşmasını yapan Samsun TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, ev sahipliğinden dolayı Bafra TSO ve Bafra Ticaret Borsası’na teşekkür etti.

'PİRİNÇTE YÜZDE SEKİZ OLAN KDV ORANI BİRE İNDİRİLMELİ'

Daha sonra ise oda ve borsa başkanları tek tek söz alarak, ilçeleriyle ilgili sorunlarını dile getirip, çözüm yolları konusunda fikirlerini beyan etti. Toplantıda söz alan oda ve borsa başkanları, özellikle ara eleman sıkıntısına değinerek, daha çok meslek liseleri ve meslek yüksekokullarına ihtiyaç duyulduğu konusunda görüş bildirdi. Pirinçte yüzde sekiz olan KDV oranından şikayetçi olan başkanlar, bu oranın çeltikte olduğu gibi yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini ifade etti. Yaşanan tarımsal don olayı neticesinde meydana gelen zarara karşılık, çiftçi borçlarının ertelenmesi ve gecikme faizlerinin silinmesini de dile getiren başkanlar ayrıca, bölgenin geçim kaynağı olan fındıktan daha çok verim alınabilmesi için mevcut yaşlı bahçelerin sökülerek, yerlerine genç fidanların dikilmesi ve bu konuya da devletin destek vermesini talep etti. Konuşmalarda bölge turizmine de değinen başkanlar, doğa ve sağlık turizminin gelişmesi için altyapı eksikliklerinin biran önce giderilmesini beyan etti. Başkanlar, üyelere Halk Bankası aracılığıyla TOBB tarafından uygun faizli kredi verilmesinin de önünün açılması gerektiğini söyledi.

MURZİOĞLU: TÜM ÇABAMIZ ŞEHRİMİZİ BİRLİKTE KALKINDIRABİLMEK

Toplantıda tekrar söz alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, "Oda ve Borsa Başkanlarına görüş ve önerilerinden dolayı teşekkür ederek, Oda ve Borsalarımızın, şehrimizin, ilçelerimizin sorunlarını masaya yatırıp, çözüm önerilerinin arandığı müşterek toplantılarımız, birlik ve beraberliğimizi artırma adına da çok faydalı oluyor. Amacımız, sorunlarınızı çözerek bölgemize faydalı olabilmek. Her fırsatta dile getirdiğim gibi artık şehirler nüfuslarıyla değil yaptıkları ihracatlarıyla ön plana çıkıyor. Tüm çabamız kentimizi topyekûn birlikte kalkındırabilmek. Hiçbir sorunumuz çözülemez değildir. Her meselenin bir kolayı vardır. Yeter ki samimi bir şekilde bunu isteyelim ve üzerine düşelim. Engelleri birlikte aşacağız. Tüm bunları yaparken, 'Ben' değil, 'Biz' olacağız. Yani birlikte hareket edeceğiz.” diye konuştu.

MURZİOĞLU’NDAN DEMİRYOLU AÇILIMI

Başkan Murzioğlu konuşmasında ayrıca, Samsun-Ankara arası yük treni hattının Amasya-Kırıkkale arasına 170 kilometrelik bir demiryolu bağlantısı ile kısaltılarak, Türkiye’yi Kuzey’den Güney’e kesen yük taşımacılığı için direkt demiryolu hattı oluşturulması gerektiğini söyledi. Litvanya tarafından Karadeniz'i İskandinav ülkelerine lojistik olarak bağlamak amacıyla yapılan bir girişim olan Viking Projesi'nin de Türkiye’den çıkış noktasının Samsun olması için çalıştıklarını belirten Murzioğlu, oldukça mesafe aldıkları bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekliliğine değindi. Başkan Murzioğlu, halen sanayinin kullanımına müsait olan ancak, çeşitli kurumlar tarafından tahsisinde zorluklar çıkarılan özellikle limanlara yakın alanların OSB’lere tahsis edilmesinde kolaylık sağlanması gerektiğine de değinerek konuşmasını sonlandırdı. CİHAN

Yorumlar