Öcalan'ın Çağrısından Sonra Cizre'de Tüm Hendekler Kapatıldı

Abdullah Öcalan'ın 'silahları bırakın' çağrısından sonra Şırnak Cizre'de YDG-H üyeleri tarafından kazılan 184 hendek iş makineleri ile kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Öcalan'ın Çağrısından Sonra Cizre'de Tüm Hendekler Kapatıldı

Abdullah Öcalan'ın 'silahları bırakın' çağrısından sonra PKK'dan ilk somut adımlar gelmeye başladı. Şırnak'ın Silopi ilçesinde YDG-H yönünden kurulan çadırlar kaldırılırklen Cizre'de de YDG-H üyeleri yönünden kazılan 184 hendek iş makineleri ile kapatıldı.

TÜM HENDEKLER KAPATILDI

Cizre'de 6-7 Ekim 2015 tarihinde yaşanan Kobani olaylarının arkasından YDG-H üyeleri yönünden ilçenin farklı mahallelerinde güvenlik güçlerine mani olmak için kazılan bütün hendekler, Abdullah Öcalan'ın yapmış bulunduğu silahsızlanma çağrısının arkasından belediyeye ilişkin iş makineleri ile kapatıldı.

184 HENDEK KAZILMIŞTI

Cizre'de 6-7 Ekim'de yaşanan Kobani olayların arkasından PKK'nın şehirdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Harekatı (YDG-H) üyeleri yönünden mühtemel gözaltı ve tutuklamalara karşı ilçenin Cudi, Nur, Sur ve Yafes mahallelerindeki bütün sokak başlarında yekün 184 hendek kazılmıştı.

ÜMİT KURT'UN ÖLÜMÜ İLE HENDEKLER AÇILMIŞTI

YDG-H üyelerinin açmış bulunduğu hendeklerden birileri 31 Aralık 2014 tarihinde kapatılmış lakin Cudi Mahallesi Ziraat Sokak'taki hendeğin kapatılmasından kısa bir zaman sonra 14 Yaşındaki umut Kurt'un ölümü ile müşterek hendekler tekrar açılmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar