"Öcalan’ın ailesiyle görüştürülmesi tecrit edilmediği anlamı taşımıyor"

Abdullah Öcalan’ın vasisi avukat Mazlum Dinç, Öcalan’ın ailesiyle görüştürülmesinin tecrit edilmediği anlamı taşımadığını söyledi.Avukat Mazlum Dinç, İmralı’da cezasını çeken hükümlü Şeyhmuz Poyraz’ın oğlu Mazlum Poyraz,...

Google Haberlere Abone ol
"Öcalan’ın ailesiyle görüştürülmesi tecrit edilmediği anlamı taşımıyor"

Abdullah Öcalan’ın vasisi avukat Mazlum Dinç, Öcalan’ın ailesiyle görüştürülmesinin tecrit edilmediği anlamı taşımadığını söyledi.

Avukat Mazlum Dinç, İmralı’da cezasını çeken hükümlü Şeyhmuz Poyraz’ın oğlu Mazlum Poyraz, kardeşi Mehmet Poyraz ile Cumalı Karsu’nun kardeşi Pervin Oduncu ile birlikte adaya gitmek üzere sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Kimlik kontrolleri yapılan hükümlü yakınları işlemlerinin yapılması için Jandarma Komutanlığı’na alındı.

Avukat Mazlum Dinç işlemlerin yapılması için araçta beklerken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Öcalan’ın avukatlarının 3 yıldır adaya gidememesinden yakınan avukat Dinç şunları söyledi: “Normal avukatları 3 yıldır Öcalan ile görüştürülmüyor. Ailesi gidiyor, vasisi sıfatıyla gidiyoruz ama avukatların görüştürülmesi gerekiyor. Bir yandan çözüm süreci gibi süreç yürütülürken, Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmemesi doğru değil. Ailesiyle görüştürülmesi Öcalan’ın tecrit edilmediği anlamına gelmiyor.”

Avukat Mazlum Dinç ile diğer hükümlü yakınları Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerini ardından Gemport Limanı’na gidecek. Buradan da gemiyle İmralı Adası'na hareket edecek. Abdullah Abdullah Öcalan ve diğer mahkumların birinci dereceden yakınlarıyla her ay 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar