Öcalan'ı Sorgulayan Komutan: Öcalan Kanser Deyip Serbest Bırakacaklar

Öcalan'ı sorgulayan Albay Atilla Uğur, Öcalan'ın kanser teşhisi konularak serbest bırakılmaya çalışıldığını söyledi. Uğur, 'İmralı'nın kapısında yatarım, izin vermem' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Öcalan'ı Sorgulayan Komutan: Öcalan Kanser Deyip Serbest Bırakacaklar

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Kurmay Albay Hasan Atilla Uğur, Abdullah Öcalan'ın kanser tanısı konularak özgür bırakılmaya çalışıldığını iddia etti.

'BEN TÜRK ÜLKÜCÜSÜYÜM'

1999'da Abdullah Öcalan'ı sorgulayan Uğur, PKK terör örgütü ele başısının İmralı'dan Türk parlamentosuna ve Türk milletine buyruklar yağdırır bir duruma geldiğini söyleyerek, 'Ben Türk ülkücüsüyüm, Türk subayıyım. 2007 yılında emekli oldum. Mustafa Kemal Atatürk çizgisindeki Türk ülkücülüğüne inanmış bir insanım. Partimizin adının değişme kararı iri bir oy birliğiyle alındı. Bu particiliğin de dışında bir durum. Türkiye bölünmek üzere.' dedi.

'ŞEHİTLERİMİZ MEZARINDA TERS DÖNÜYOR'

Öcalan'ın Türk milletine buyruklar yağdırır bir duruma geldiğini söyleyen Uğur, 'Bugün Güneydoğu yangın yeri. PKK terör örgütü ile onun elebaşı İmralı'dan Türk parlamentosuna ve Türk milletine buyruklar yağdırır bir duruma geldi. Şehitlerimiz mezarlarında aksi dönüyor. Bakın bugün İnegöl'de de bir sürü şehidimiz var, gazimiz var. Bugün şehitlerimizi ve gazilerimizi sırf seçim vakti hatırlıyorlar. Güneydoğu Anadolu Bölgesi özbeöz Türk toprağıdır. Ve oradaki Kürt kardeşlerimizin hiçbiri de gerçekte PKK'nın ve terörist elebaşının hamisi zorunda olmasını kabul etmiyor. Orada binlerce korucu arkadaşımız var. Vatanını, milletini seven bir sürü Kürt kökenli kardeşimiz var. Biz Vatan Partisi şekilde Türkiye'nin millici güçlerini bir araya getirmek amacıyla böyle bir harekete soyunduk. Yani bugün Yaşar Okuyan, aşırı yakında Enis Öksüz bir ekip gibi gelecekler. Eski ülke bakanlarımızdan Tayfun İçli. Abdullah Öcalan'ı yargılayan ve onun kalemini kıran sayın Turgut Okyay, ben Abdullah Öcalan'ı sorgulayan ve tüm ömrü terörle savaş de geçmiş bir Türk subayı şekilde burada vatanı böldürmemek adına, üretim ekonomisine geçmek adına, Türkiye'nin tüm sorunlarını gerçekten giderebilmek hesabına toplandık. Türk vatanı bölünmek üzere. Bunun bilincinde olup koşan gelen insanlarla Vatan Partisi altında birleştik. Birleşe birleşe kazanacağımızı da Türk milletine deklare ettik. Çok yakın bir gelecekte ulusal hükümet ortağı olacağız. Milli hükümetin içerisinde olacağız. Ve Türk milletini tüm dertlerinden kurtaracağız' dedi.

'SİLAH BIRAKIN ÇAĞRISI TAMAMEN PALAVRADIR'

Abdullah Öcalan'ın bir taşeron olduğunu anlatım eden Uğur, 'Abdullah Öcalan'ı İmralı'da sorgulayan şahıs olduğum için kendisini aşırı iyi tanıyorum. Abdullah Öcalan bir taşerondur. Taşeron şekilde kullanılmıştır. Şu anda da kullanılmaya devam etmektedir. Söylediği hiç bir şeyin geçerliliği yoktur. 'Silah bırakın' çağrısı tam olarak palavradır. Terör örgütünün silahını bırakması mümkündür değildir ve terör örgütü bu çözüm denilen asılsız açılım sürecinde kendi terörist sayısını dört katına çıkarmıştır. Peki biz ne yapmışızdır? 18 bin lira karşılığında yurt vazifesini yapmaktan alıkoyduk. Böyle bir İdare sebebi ile Türkiye yönetiliyor. Biz bu oyunların hepsini bozarız. Terörist başının oradan söylediklerinin hiç bir manası yok. Terörist başı ağırlaştırılmış müebbet hapsine çarptırılmış bir mahkumdur. 40 bin bireyin kanından sorumludur. Onun için terörist başının söylediklerinin bizim için bir manası yok. Türk milleti bu oyunu bozacak güçtedir. Bunu 7 Haziran seçimlerinde daima birlikte göreceğiz' diye konuştu.

'ÖCALAN PROSTAT KANSERİ DİYECEKLER, ÇIKARMAYA ÇALIŞACAKLAR'

Uğur, '1999-2002 yılları içerisinde PKK terör örgütü minimize edildi. Nasıl oldu? Abdullah Öcalan kendi örgütünü sattı. Resmen sattı ve PKK terör örgütü bitme noktasına geldi. Ama 2002'den sonra, biz oradan çekildikten sonra gene ABD'nin baskısı ve desteğiyle, var iktidar Abdullah Öcalan'ı aşırı sayın durumlara getirmeye başladı. Şehitlerimiz mezarlarında aksi dönmeye başladı. Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılması ve özerkliğin ilan edilmesi, zaten Oslo'da yaptıkları anlaşmada var. Burada PKK'lı milletvekilleri, ben onlara HDP'li milletvekilleri demiyorum. Sık sık adaya gidiyorlar. Orada sekretaryalar oluşturuldu, beyefendi oradan talimatlar veriyor. Kandil'deki terörist başları ayrı telden çalışıyor. Bütün sorun vatanı bölmek, Türk'e hayata hakkı bırakmamak. Abdullah Öcalan özgür kalır mı? Türk milleti varken, bizler varken Abdullah Öcalan'ın özgür kalma ihtimalini ben görmüyorum. Biz PKK terörünü bitiririz. İktidara geldiğimiz gün terörle nasıl savaş edilirse o biçimde davranacağız, lakin kendi Kürt'ümüzü de kurtaracağız. Bizim etnik ve ya mezhep açıdan değişik bir bakışımız yok. Abdullah Öcalan'ın özgür bırakılması ve ya af çıkarılması diye bir şeyi biz kabul etmiyoruz. Ama bunu planladılar. Prostat kanseri tanısı koyacaklar. Sonra onu çıkartmaya çalışacaklar. Yeni pakette bu da var.' iddiasında bulundu.

'İMRALI'NIN KAPISINDA YATARIM'

Uğur, 'Ama Türk milleti bu oyuna gelmez. Onun aniden bire bir umumi afla çıkarmaları şu anda Türk milletinin kaldırabileceği bir şey değil. 40 bin bireyin katlinden mesul bir bölücü başının bir anda umumi afla bırakılması söz konusu olamaz. Ben Atilla Uğur olarak, onun özgür bırakılmasındansa, gider İmralı'nın kapısında yatarım ve onun dışarı bırakılmasını önlerim' diye konuştu.

'PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BİTİRDİK'

Kendisine 'Neden Abdullah Öcalan'ı uçaktan atmadınız' ve ya 'Neden İmralı'da öldürmediniz?' sorusunun aşırı sorulduğunu anlatım eden Uğur, 'Bu benim aklımdan bin kere geçti. Çünkü ben kucağında şehitler vermiş bir insanım. Ama Türkiye Cumhuriyet Devleti, Uganda değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, binlerce yıllık Türk geleneğinin devletidir. Türk ordusu, 2 bin yıllık Türk ordusudur. Biz 1999-2002 arası ne yaptık? İşte Apo denen terörist başını kullanarak PKK terör örgütünü bitirdik. Bu gene bizim bu işi bitireceğimizin ispatıdır' gibi konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar