Öcalan'ı öven Şırnak Valisi İpek'e, önceki görev yeri Bayburt'tan suç duyurusu

'Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşılıyorum' diyen Şırnak Valisi Hasan İpek'e, önceki görev yeri Bayburt'tan tepki geldi. Bayburt Şehit Aileleri...

Google Haberlere Abone ol
Öcalan'ı öven Şırnak Valisi İpek'e, önceki görev yeri Bayburt'tan suç duyurusu

'Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşılıyorum' diyen Şırnak Valisi Hasan İpek'e, önceki görev yeri Bayburt'tan tepki geldi. Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği, Vali Hasan İpek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şırnak Valisi Hasan İpek, 02 Haziran 2014 tarihinde makamında yapmış olduğu basın açıklamasında 'Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ı ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan'ı takdirle karşıladığımı belirtmek isterim' diyerek, TCK'nın 215. maddesine göre suçu ve suçluyu alenen övmek sureti ile Anayasa'yı ihlal etmek suçu işlemiştir." dedi. Vali Hasan İpek hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Akkoyunlu, "İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy bir şiirinde 'Zulmü alkışlayamam, zalimi hiç övemem, gelenin keyfi için geçmişime sövemem' der. Evet burada zulüm alkışlanmış ve zalim övülmüştür. İmralı canisi kutsanmaya başlamıştır." diye konuştu. Akkoyunlu, Vali'nin yaptığı açıklama ile Başbakan ile teröristbaşını bir tuttuğuna vurgu yaptı.

Şehit Bülent Altınsoy'un annesi Hamiyet Altunsoy da Öcalan'ı takdir edenleri kınadığını ifade ederek, "Bir valiye o kelimeleri yakıştıramadım. O sözleri geri almalı. Şehit aileleri olarak bizden özür dilemeli." diye konuştu.

Dernek yönetim kurulu üyeleri ve şehit yakınları, daha sonra Bayburt Adalet Sarayı'na giderek hazırladıkları şikayet dilekçesini başsavcılığa teslim etti. CİHAN

Yorumlar