Öcalan: Sıkıştıklarında bana geliyorlar

Terör örgütü PKK'nın İmralı'daki başı Öcalan, terör örgütünün her sıkıştığında kendisine geldiğini, bunun da kendisini öfkelendirdiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Öcalan: Sıkıştıklarında bana geliyorlar
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Çözüm Süreci'nin bitmesi ve ardından operasyonlarda zor durumda kalarak İmralı ile görüşmek istemesi Abdullah Öcalan'ın da tepkisini çekti. Öcalan, terör örgütü PKK'nın her sıkıştığında kendisine koştuğunu tepkiyle karşılarken, kayyum tanan elediyelerle ilgili olarak ise "terör örgütünün kazanılmış mevzileri" ifadesini kullandı. Öcalan, PYD'nin de kendileri tarafından kurulduğunu, temelinin kendileri tarafından atıldığını itiraf etti. 

Kurban Bayramı'nda adaya giderek Abdullah Öcalan ile görüşen kardeşi Mehmet Öcalan, PKK sitelerine yaptığı açıklamalarda, ağabeyinin "Her sıkıştıklarında bana koşuyorlar" dediğini söyledi. 

Mehmet Öcalan'ın aktardıklarından satırbaşları şöyle: 
Hem devlet hem de Hareketimiz sıkışınca benim yanıma geliyorlar. Bu kabul edilemez’ dedi. Başkan, çok sinirli ve öfkeliydi. 

Başkan, Rojava’ya ben ve bir iki arkadaşım geçtiğimizde elimizde ne bir silah ne de cebimizde paramız vardı. Yanımızda başka kimse yoktu. Ortadoğu’da adı hatırı sayılır olan Hafız Esad’ın hakimiyetinde alanda biz yokluk içerisinde büyük işler başardık. Kürtleri dünyaya Rojava’da tanıttık. Rojava Devrimi kapsamında IŞİD’e karşı yakın zamana kadar ABD ile PYD birbirleriyle yardımlaştı. Ancak ABD birkaç hafta önce Türk devletini de Rojava’ya davet etti Cerablus üzerinden. Başkan, bunun çok iyi analiz edilmesi gerekiyor dedi. ‘Tahmin ediyorum ki ABD hem Kürtleri hem de Türkleri bu noktada daha da zayıflatmak adına böyle bir strateji izledi. ABD istemeseydi Türkler Cerablus’a giremezdi.

Başkan, ‘Belediyeler halk ile bütünleşememiş, halk ile bir olamaz ise bu sisteme karşı duramaz’ dedi. Başkan, ‘ Bu kayyum atamalara karşı keşke belediyelerimizdeki seçilmişlerimiz halk ile bütünleşmiş olsalardı. Ama maalesef yapmamışlar. Bir süre bu kayyum girişimine karşı bir direniş olur o da yetersiz kalır. Bu da doğru bir şey değil. 17 yıldır Kürdistan’da birçok şeyde yönetimdesiniz ne yaptınız? Eğer belediyeler halk ile birleşememiş ve halk binler, on binler ile belediyeler önüne akmamış ise o belediye görevini yapmamıştır. Bu kabul edilemez’ dedi. Başkan, ‘Bunu nasıl kabul edelim. İrademiz ile kazandığımız mevzilerimiz belediyelerdir. Ellerinden alıyorlar. Onlar da kendilerine sağır dilsizi oynuyor. Projelerini gerçekleştirmemişler. 

Yorumlar