Öcalan'dan çağrı: Devlet adam göndersin, konuşalım

Terörist başı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ağabeyinin mesajını okudu

Google Haberlere Abone ol
Öcalan'dan çağrı: Devlet adam göndersin, konuşalım
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Çözüm Süreci'nin sona ermesinden sonra ilk kez kamuoyuna mesajı paylaşılan Abdullah Öcalan, akan kanın durması için devletle konuşmaya hazır olduğunu, devletin iki adam göndererek kendisiyle konuşmasını istedi. Öcalan, kanlı çatışmaları 6 ay içinde bitirebileceklerini savunduğu mesajında, yaşanan çatışmaların kimseye fayda vermediğini söyledi. 

Bayram özel izni ile ağabeyi Abdullah Öcalan'ı İmralı'da ziyaret eden Mehmet Öcalan Diyarbakır DBP İl binasında yaptığı açıklamada ağabeyinin mesajını okudu. Abdullah Öcalan mesajında  "Bizim projelerimiz vardır. Devlet bunlara hazırsa 6 ayda bitirebiliriz. Bundan önceki süreci biz bitirmedik. Bu ülke bunları hak etmemiştir. Vicdanlı insanlar bunları hak etmemiştir. Eğer devlet hazırsa iki adamını buraya gönderir. Bu sorun ağır bir sorundur ama 6 ayda bu sorunu çözeriz. Bu kör bir savaştır. Kimsenin kimseyi yeneceği bir savaş değildir. Ölen insanlara yazıktır. En büyük taraf devlettir. Eğer devlet adım atarsa bu çözülür. Bir ülkede günde 20-30-40 kişi ölüyorsa bu bayram bayram değildir." dedi. 



Mehmet Öcalan, İmralı ziyaretinin ardından bugün Diyarbakır DBP İl Binası'nda açıklama yaptı. Açıklamasında ağabeyi Abdullah Öcalan'ın sağlık durumun iyi olduğunu belirten Mehmet Öcalan tecrit devam ediyor ama fiziksel olarak bir sorun yok dedi.

HDP'LİLERİN AÇLIK GREVİ SONA ERDİ

Mehmet Öcalan'ın açıklamasının ardından konuşan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, Öcalan'ın sağlık durumundan endişe duydukları için 50 kişi ile başlattıkları açlık grevini bugün sona erdirdiklerini açıkladı.

Yorumlar