Öcalan: Çalışmaların yasal düzenleme üzerinden yürümesini anlamlı buluyorum

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, çözüm süreci yasa tasarısını Meclis'e getirilmesine ilişkin, “Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum” değerlendirmesinde...

Google Haberlere Abone ol
Öcalan: Çalışmaların yasal düzenleme üzerinden yürümesini anlamlı buluyorum

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan, çözüm süreci yasa tasarısını Meclis'e getirilmesine ilişkin, “Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet, bugün İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşme sonrası heyet aracılığı ile bir açıklama yapan Öcalan, “Tarihi önemdeki süreçte bundan sonraki çalışmaların yasal bir düzenleme üzerinden yürümesini oldukça anlamlı buluyorum. Yapılan düzenleme, devletin ilk defa çatışmalı olduğu toplumsal kesimlerle sorunları çatışarak, savaşarak değil, müzakere ederek çözmesinin önünü açan bir yasadır. Bu anlamda tarihi bir rol oynamıştır. Toplumsal uzlaşmanın önünü açacak bu yasanın yasalaşma aşamasında tüm toplumsal kesimlerin katkı ve destek sunması hükümetin de bu katkı ve destekleri dikkate almasının önemini vurgulamak istiyorum. Bu yasanın çıkmasıyla beraber, demokrasimizi geliştirecek ve kalıcı barışı sağlayacak yasal ve toplumsal çalışmaların birarada ele alınması nihai olarak da demokratik anayasal çözümün başarılması Türkiye’nin özgür yaşam ve demokratik geleceği açısından son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

HDP’den yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler yar aldı: “Sayın Öcalan başta hasta tutsaklar olmak üzere cezaevlerindeki tüm tutsaklara özel selamlarını gönderdi. Hasta tutsaklara ilişkin biran önce gerekli düzenlemelerin yapılarak bu ayıbın Türkiye gündeminden kaldırılması gerektiğini özellikle vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmaları yakından takip ettiğini kendisinin meseleye ilkeler düzeyinde yaklaştığını, bu ilkelerin gereği olan kriterleri daha önceki görüşmelerde kamuoyuna ve halka iletilmek üzere heyete aktardığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yapılacak çalışmalarda en geniş toplumsal temsiliyeti açığa çıkaracak bir adayın tespitini önemsediğini, bu konuda; kamuoyunda çok yanlış bir şekilde ele alındığı gibi kendisinin isim tespiti konusunda yetkili komisyon ve organlara dayatma içerisinde olmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Yetkili komisyon ve parti organlarının belirlenen kriterler doğrultusunda en doğru kararı vermelerinin oldukça önemli olduğunu belirten Öcalan, "Lice, Cizre ve Silopi halkı başta olmak üzere tüm halkımıza özel selamlarını ve başarı dileklerini gönderiyom" dedi.

CİHAN

Yorumlar