Öcal: Peygamberlik makamından sonra en yüce makam şehitlik

Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, şehitliğin, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebelerden olduğunu hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Öcal: Peygamberlik makamından sonra en yüce makam şehitlik

Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, şehitliğin, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebelerden olduğunu hatırlattı. Öcal, "Aziz şehitlerimiz işte bu şuur ile sadece Allah rızası için inandığı idealler, kutsal değerler ve vatanı uğruna düşmanla gözünü kırpmadan göğüs göğüse çarpışarak can vermiştir. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, İstiklal Savaşı'nda Türküyle, Kürdüyle, aynı vatan, aynı ideal, aynı din için can verdiğimiz asla aklımızdan çıkarılmamalıdır." dedi.

Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Şehitler Haftası münasebeti ile yazılı bir mesaj yayınladı. Öcal, şunları ifade etti: "Dinimizde peygamberlikten sonra gelen yüce mertebedir şehitlik. Aziz şehitlerimiz işte bu şuur ile sadece Allah rızası için inandığı idealler, kutsal değerler ve vatanı uğruna düşmanla gözünü kırpmadan göğüs göğüse çarpışarak can vermiştir. Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, İstiklal Savaşı'nda Türküyle, Kürdüyle, aynı vatan, aynı ideal, aynı din için can verdiğimiz asla aklımızdan çıkarılmamalıdır.

Çanakkale Savaşı'nda ve Kurtuluş Savaşı'nda Türklerle omuz omuza olan Kürtlerin bu tercihlerinin sebebi, inandığımız ortak değerlerdir. Bu, ulusçuluk anlayışı değil kardeşlik ve aynı ümmetin mensupları olma anlayışıdır. Türk-Kürt kardeşliği, bu topraklarda yeni yeşermeye başlamış bir filiz değil, kökü bin yıllık bir maziye sahip din, tarih ve kültür birliğine dayanan ulu bir çınardır.

Dün olduğu gibi bugün de bu coğrafyayı bir arada tutacak olan tek anlayış ortak değerlerimizi önplana alan 'kardeşliği' yeniden tesis etmektir. Bu coğrafya, Türk-Kürt Alevi-Sünni kardeşliğinin adı demektir. Bizim temel değerlerimiz aynıdır. Hepimiz Hazreti Âdem’deniz. Hepimiz Halil İbrahim milletindeniz. Farklı ırklara ya da mezheplere sahip olmak bir düşmanlık sebebi olamaz. Biz bütün insanların saadetini istiyoruz. Bütün insanların kurtuluşunu istiyoruz. Adalet ve özgürlükler bütün insanların hakkıdır. Biz bu ülkede ve coğrafyamızda barış ve güvenliğimizi ancak ve ancak kendi yerli ve milli değerlerimizi harekete geçirerek kalıcı kılabiliriz."
CİHAN

Yorumlar