Öcal: Erdoğan Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığından derhal istifa etmelidir

İsrail’in kara harekatını ve son on gündür yaptığı vahşeti kınayan Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, “Başbakan 'son nefesimize kadar Filistin’i savunmaya devam edeceğiz' diyor. Önce büyük İsrail’in gerçekleşmesinin...

Google Haberlere Abone ol
Öcal: Erdoğan Büyük Ortadoğu Projesi eşbaşkanlığından derhal istifa etmelidir

İsrail’in kara harekatını ve son on gündür yaptığı vahşeti kınayan Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, “Başbakan 'son nefesimize kadar Filistin’i savunmaya devam edeceğiz' diyor. Önce büyük İsrail’in gerçekleşmesinin temel hedef olduğu Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı’ndan istifa etsin." çağrısında bulundu.

Öcal, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Açıklamasında, İsrail ile yapılan her türlü ticaret ve ikili anlaşmaların iptal edilmesini isteyen Öcal, şöyle konuştu: "Başbakan Erdoğan’ın, ‘Son nefesimize kadar Filistin’i savunmaya devam edeceğiz. Susan, bu zulmün ortağıdır sözlerini de eleştiriyorum. Evet, susmak zulme ortak olmaktır. Ancak başka şekillerde de zulme ortak olunuyor unutmayalım. AKP iktidarına seslenmek istiyorum. Bölgesel Kürt yönetiminin petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e satışına vesile oldunuz. İsrail’i ziyaret ettiniz ama Gazze’ye ‘gideceğim’ deyip gitmediniz. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez’i TBMM’de konuşturup, milletvekillerine zorla alkışlattırdınız. İktidarınız döneminde, Türkiye’nin İsrail’le ticaret hacmini tarihinin en yüksek seviyesine çıkardınız. Türkiye’de hiçbir iktidarın müsaade etmemesine rağmen 2010 yılında İsrail’in OECD’ye girişine onay verdiniz. İktidarınız döneminde Manavgat Nehri'nden İsrail’e su satışına ilişkin Türkiye ile İsrail arasında anlaşma imzaladınız. Ocak 2004’teki ABD ziyareti sırasında Amerikan Yahudi Komitesi’nden cesaret madalyası aldınız ve bu madalyayı alan Yahudi olmayan tek isim olma özelliğine sahipsiniz. Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 49 yıllığına İsrailli şirkete verilmesine itiraz edenleri 'Yahudi düşmanlığı' yapmakla suçladınız. İsrail’in güvenliğini sağlayan Kürecik Radar Üssü’nün ev sahipliğini üstlendiniz, Aralık 2012’de İsrail’in NATO çalışmalarına katılmasına onay verdiniz."

Yaşanan olaylar karşısında milletin iş ve icraat istediğini dile getiren Öcal, "Milletimizin etkisiz naralara karnı tok. Lütfen milletin gazını almayın. Marifet, otel lobilerinde ‘one minute’ deyip sonra ‘sözüm moderatöreydi’ diyerek özür dilemekte değil. Marifet, İsrail’in operasyonuna karşı caydırıcı bir güç oluşturmak ve yaptırımlarla dur demekte, harekete geçmektedir. Gazze için İsrail’i lanetlemek, kınamak önemlidir. Ancak devlet dediğin ya diplomasi yapar ya da askeri destek gönderir. Türkiye, İsrail’e karşı ciddi şekilde uluslararası diplomasi oluşturmalıdır. Uluslararası kuruluşlar derhal harekete geçirilmeli, yaptırımlar planlanmalı ve icraata geçilmelidir. Kürecik’teki radar üssünün faaliyetini derhal durdurup İsrail’i körleştiriniz. Arap Baharı’nda ve öncesinde stratejik ortaklık yaptığınız dostlarınızı askeri müdahaleye davet ediniz, safınızın Gazze’den yana olduğunu gösteriniz. Sayın Erdoğan, bütün bunlara ilaveten Büyük İsrail’in gerçekleşmesinin temel hedef olduğu Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanlığı’ndan derhal istifa ediniz.’’ diye seslendi.

CİHAN

Yorumlar