Ocak ayında 32 engelli iş sahibi oldu

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün piyasadaki talep araştırmaları sonucu ocak ayı içerisinde 32 engelli iş sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Ocak ayında 32 engelli iş sahibi oldu

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün piyasadaki talep araştırmaları sonucu ocak ayı içerisinde 32 engelli iş sahibi oldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Mahmut Polat, 2014 yılı ocak ayında yapılan işyeri ziyaretleri sonucunda alınan engelli taleplerine özel bir önem gösterilerek takip edildiğini ve bunun sonucunda ocak ayı içerisinde 32 kişinin iş sahibi olduğunu belirtti. Engelli vatandaşların çalışma hayatına entegrasyonlarını sağlamak, beden ve ruhi durumlarına uygun iş imkânlarını araştırarak kendilerini bu konuda bilgilendirmek amacı ile iş ve meslek danışmanlarından oluşan bir ekip kurduklarını belirten Polat, "Bu ekibimiz öncelikle 50 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerimiz olmak üzere işverenlerimizi ziyaret ederek engelli açıklarını tespit etmekte ve talep edilen niteliğe uygun elemanlar ile bizzat görüşerek bu engelli açıkları karşılamaktadır." dedi.

Yasal olarak 50 veya daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinin yüzde 3, kamu işyerlerinin ise yüzde 4 oranında engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü olduğunu hatırlatan Polat, şunları kaydetti: "Bununla birlikte kanunlarımız kontenjan fazlası engelli işçi istihdam eden işyerlerini teşvik ediyor. Özel sektör işverenlerinin kontenjan kapsamında veya korumalı işyerlerinde çalıştırılan engellilerin prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı, kontenjan fazlası engelli çalıştıran veya yükümlü olmadıkları halde engelli çalıştıran işverenlerin ise bu şekilde çalıştırdıkları her bir engelli için prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin yüzde ellisini hazine karşılamaktadır. Bizler yasal zorunluluk kapsamındaki işverenlerimizin engelli çalıştırmalarını sağlamakla beraber işverenlerimize tavsiyem kontenjan fazlası engelli çalıştırarak bu teşviklerden faydalanmalarıdır." CİHAN

Yorumlar