"Obezite vakalarında akupunktur kullanıldığında kalıcı sonuç elde ediliyor"

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Akupunktur Ünitesi’nden Prof. Dr. Osman Özcan, toplumda akupunkturdan söz edildiğinde ilk akla gelen rahatsızlıklardan birinin şişmanlık olduğunu vurgulayarak, " Akupunktur iştahı azaltarak,...

Google Haberlere Abone ol
"Obezite vakalarında akupunktur kullanıldığında kalıcı sonuç elde ediliyor"

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Akupunktur Ünitesi’nden Prof. Dr. Osman Özcan, toplumda akupunkturdan söz edildiğinde ilk akla gelen rahatsızlıklardan birinin şişmanlık olduğunu vurgulayarak, " Akupunktur iştahı azaltarak, açlık belirtilerini daha az hissettirerek, zayıflamayı kolaylaştırır. Obezite vakalarında, bizim de benimsediğimiz ve uyguladığımız şekilde alışkanlık değişim programının bir parçası olarak, akupunktur kullanıldığında kalıcı bir sonuç elde ediliyor." dedi.

Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Akupunktur Ünitesi’nden Prof. Dr. Osman Özcan, ülkemizde 20 yılı aşkın süredir uygulanan akupunktur hakkında açıklamalarda bulundu. Akupunkturun, dünyada en yaygın bilinen tamamlayıcı tıp uygulamalarından biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Osman Özcan, “Akupunktur vücudumuzun enerji dengesinin düzenlenmesi ile, hastalıkların farklı bir yaklaşım tarzıyla tedavi etme yöntemidir. Kulak ve vücut akupunkturu şeklinde uygulamaları vardır. Bu teknikler bazen ayrı ayrı, bazen de birlikte kullanılır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından, akupunkturun 100’ü aşkın hastalık ve rahatsızlıkta tedavi edici etkisi olduğu yayınlanmıştır.” diye konuştu.

SİGARA BAĞIMLILIĞINDAN ALERJİYE KADAR

Akupunkturun bağımlılıklarda da kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunun altını çizen Prof. Özcan, şöyle devam etti: “Örneğin sigara bağımlılığı ya da şişmanlık gibi durumlarda sorunun çözümünde önemli rol oynar. Bunlar hastalık değildir ama hastalık oluşmasına sebep olacak bağımlılıklardır. Migren, alerji, kulak çınlaması gibi farklı alanlarda akupunkturdan yararlanabiliriz. Ancak şöyle bir gerçeklik var; akupunkturu biz tamamlayıcı tıp uygulamaları arasında değerlendiriyoruz. Örneğin bir alerji tedavisinde,‘ilgili bölümün söylediği her şeyi bırak, biz seni iyileştirelim’ gibi bir ifadeyi asla söyleyemeyiz. Bel fıtığı ya da boyun fıtığı olan hastalara‘siz fizik tedaviyi bırakın biz sizi iyileştiririz’ diyemeyiz. Biz bölümlerle iş birliği içinde hareket ederek, birbirimizi tamamlayıcı olmalıyız.”

EN SIK UYGULAMA ŞİŞMANLIK VE MİGRENE

Prof. Dr. Osman Özcan, akupunkturla en sık tedavi edilen hastalıklarla ilgili de şunları söyledi: “Toplumumuzda akupunkturdan söz edildiğinde ilk akla gelen rahatsızlıklardan biri şişmanlıktır. Akupunktur iştahı azaltarak, açlık belirtilerini daha az hissettirerek, zayıflamayı kolaylaştırır. Obezite vakalarında, bizim de benimsediğimiz ve uyguladığımız şekilde alışkanlık değişim programının bir parçası olarak, akupunktur kullanıldığında kalıcı bir sonuç elde ediliyor. Maalesef bazen akupunktur hızlı kilo verme hevesinde bir araç olarak kötüye kullanılıyor. Bu şekildeki uygulamalarda ise verilen kilolar hızla geri alınıyor. Migren hastaları oldukça sık karşılaştığımız hastalık gruplarından biridir. Burada öncelikle şunu sorgularız; migren teşhisi nöroloji uzmanı tarafından incelenerek konuldu mu? Teşhisi konulup da tedavi istenilen düzeyde etkili olmadı ise, bu durumdaki hastalar akupunktura başvurduğunda kabul ediyor ve yardımcı oluyoruz. Biz hastanemizde akupunktura başvuran hastaların değerlendirilmesinde, ilgili bölümlerle iş birliği yapıyoruz. En doğru uygulama da budur.”

CİHAN

Yorumlar