Obama: Gülen'i iade yetkisi bende değil

Obama yeni açıklamasında darbeye destek vermediklerini, demokrasiden yana olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Obama: Gülen'i iade yetkisi bende değil
ABD Başkanı Barack Obama, FETÖ'nün darbe girişimine destek verdikleri yönündeki iddialarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Obama yeni açıklamasında darbeye destek vermediklerini, demokrasiden yana olduklarını söyledi. Barack Obama, Fethullah Gülen'in iade konusunun yargı işi olduğunu savunarak, kendi yetkisinin bulunmadığını ileri sürdü. 

ABD Başkanı Barack Obama, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili süreçte kendisinin karar verici olmadığını belirterek, sürecin ilgili anlaşma ve yasalara uygun şekilde ilerleyeceğini belirtti.

Obama, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında FETÖ'nün Türkiye'deki darbe girişimine ve FETÖ elebaşı Gülen'in iade sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimini haber aldıkları andan itibaren Türkiye'de demokratik yollarla seçilmiş yönetime olan desteklerini dile getirdiklerini ve darbe girişimini reddettiklerini ifade eden Obama, "Türkiye'de demokratik şekilde seçilmiş yönetimi destekliyoruz." dedi.

Türk halkının siyasi görüş ayırt etmeksizin darbeye karşı kararlı bir duruş sergilediğini dile getiren Obama, darbeye karşı gösterilen direnişten övgüyle bahsetti.

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesiyle ilgili süreçte kendisinin herhangi bir dahlinin olmadığını ifade eden Obama, iki ülke arasındaki iade anlaşmasına ve ilgili yasalara gönderme yaparak, "Gülen'in iadesiyle ilgili süreç, hukuka uygun şekilde ilerleyecek." dedi. Obama, FETÖ elebaşı Gülen'in darbe girişimiyle ilgili olduğu yönündeki tüm iddiaları ciddiyetle ele alacaklarını da belirtti.
Obama, "ABD'nin, Türkiye'deki darbe girişimiyle ilgisi olduğu yönündeki tüm iddialar asılsızdır." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki gibi bir darbe girişiminin ABD'de olması halinde Amerikan halkının da haklı olarak büyük bir korku yaşayacağını kaydeden Obama, darbe girişimini yaşamış olan Türk halkının verdiği tepkiyi anladıklarını vurguladı.

Yorumlar

Kurtulus Lan serefsiz sen butun islam aleminin katilisin
Kurtulus Hakaret içeren yorum onaylanmadı.
Barıs Biz Canakkalede turk kurt laz cerkez dil ırk demeden savasan ecdadın torunlarıyız!!! ALLAH a hamd olsun boyle dogduk boyle olecegiz neslimiz boyle devam edecek !
birlik beraberlik bizim ruhumuzda var
Engin Şerefsiz a... Oğlu, hin oğlu hinler, ne olup bittiğini çok iyi biliyorsunuz. BÜYÜK ŞEYTAN YÜCE ALLAH SONUNUZU GETİRSİN. Domuzdan post, gavur oğlu gavurlardan DOST olmaz...