O şoförün babası yılın şoförü seçildi

İzmir'de 3 yıl önce otobüsle kaza yapıp, 2 öğrencinin ölümüne 50'ye yakın kişinin yaralanmasına neden olan şoför Ersan Kozak'ın babası Edip Kozak, yılın şoförü seçildi.    İzmir'de Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında...

Google Haberlere Abone ol
O şoförün babası yılın şoförü seçildi

İzmir'de 3 yıl önce otobüsle kaza yapıp, 2 öğrencinin ölümüne 50'ye yakın kişinin yaralanmasına neden olan şoför Ersan Kozak'ın babası Edip Kozak, yılın şoförü seçildi.

    İzmir'de Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ticari araç sürücüleri arasında düzenlenen bilgi yarışmasında 4 oda yarıştı. Yarışmayı Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası kazanmayı başardı. Yarışmayı kazanan sürücülere ödüllerini İl Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Kutay verdi. Törende yılın ticari şoförlerine ödüller verildi. İzmir'de, 3 yıl önce otobüsle kaza yapıp, öğrenciler Pakize Ecem Korkmaz ile Alper Pekgürler'in ölümüne, 50 yakın kişinin de yaralanmasına neden olan şoför Ersan Kozak'ın babası Edip Kozak yılın şoförü seçildi.

    KAZANIN GEÇMİŞİ

    Seferihisar Ürkmez kavşağı yakınlarında, 2011 yılının Mayıs ayında meydana gelen kazada, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin düzenlediği şenlikten dönen öğrenci ve okul görevlilerini taşıyan Ersan Kozak yönetimindeki 35 S 01226 plakalı servis otobüsü, yoldan çıkarak takla attı. Otobüsün camından fırlayıp aracın altında kalan Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Ecem Pakize Korkmaz ile aynı üniversitenin Denizcilik Fakültesi Gemi Güverte Bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Alper Pekgürler, kaza yerinde yaşamını yitirdi. Kazada, 51 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. O tarihte 28 yaşında olan ve yola çıkan köpek yüzünden kazanın meydana geldiğini ileri süren Ersan Kozak hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ersan Kozak, mahkeme heyetince 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. İzmir’deki Şakran Cezaevi’de yatan Ersan Kozak, bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mahkum bölümünde tedaviye alınan ve zatürre olduğu belirlenen Kozak, doktorların çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Kozak’ın cenazesi Buca Gökdere Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİHAN

Yorumlar