O şoföre bir ceza daha geldi

Esenler'de seyir halindeyken telefondan oyun oynayan özel halk otobüsü şoförü, sertifikasının iptal edilmesinin ardından bir ceza daha aldı.

Google Haberlere Abone ol
O şoföre bir ceza daha geldi

Esenler’de Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi-Esenler Metro içinde sefer oluşturan HT1 sefer sayılı hususi kamu otobüsünün sürücüsü, seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynadığı esnada yolcular yönünden görüntülenmişti.

Duraklardan yolcu alıp indirdiği ve oyununa kaldığı yerden süren sürücünün görüntülerinin sosyal medyada yer almasının arkasından harekete geçen İETT, başlattığı tetkikler neticesinde şoförün sertifikasını iptal ederek otobüsü seferden çekmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise yaptığı denetleme neticesinde söz konusu sürücüye nakit cezası kesildiğini açıkladı.

Emniyet müdürlüğü yaptığı izahatda, “Araç sürücüsü H.G. adlı bay şahsa 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-d ‘Trafik güvenliği ve düzeni hakkında bulunan ve yönetmelikte gösterilen başka kural, yasak, zorunluluk yada yükümlülüklere uymamak’ ve 73 ‘Seyir şeklinde cep yada vasıta telefonu ile aynı haberleşme cihazlarını kullanmak’ maddelerine istinaden seyrüsefer idari nakit cezası uygulanmıştır” ifadesine yer verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar