O rektörden Demirtaş'a yalanlama!

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş, Selahattin Demirtaş'ın 'öğrencilere baskı yapılıyor' iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
O rektörden Demirtaş'a yalanlama!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Bingöl Üniversitesi'nde İdare baskısı bulunduğu gerekçesiyle birtakım öğrencilerin başlattığı grevin devam ettiğini ve yönetimin bu öğrenciler üstünde baskı kurduğu yönündeki izahatlarına, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, cevap verdi.

İddiaların uydurma olduğunu savunan Prof. Dr. Baydaş, kardeşi Prof. Dr. Burhanettin Baydaş'ın da rektör yardımcısı olmadığını söyledi.

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda matbuat toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün gündeme getirdiği konuları yanıtladı. Üniversitede rektörün öğrencilere baskı yaptığı ve tahkikat açtığı ile haksız cezalar verdiği konusunu değerlendiren Prof. Dr. Baydaş, üniversiteyle ilgili tek taraflı ve kusur haberlerle kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.

DEMİRTAŞ'I YALANLADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün TBMM’de küme toplantısında kendisine ve üniversiteye yönelik izahatlarını da cevap veren Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, iddia edildiği bunun şeklinde kardeşi Prof. Dr Burhanettin Başdaş'ın rektör yardımcısı olmadığını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Demirtaş'ın iddialarını yalanlayarak şöyle devam etti:

"Üniversitemizin web sitesine bakıldığında, kadrolu 3 rektör Yardımcısı vardır, bunlar içinde Prof. Dr. Burhanettin Baydaş'ın bulunmadığı görülecektir. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Çiftci, Prof. Dr. Ekrem Atalan ve Prof. Dr.Nurullah Saraçoğlu'dur. Ayrıca gazete aboneliği hakkında şekilde da üniversitemizin hiç bir milli matbuat aboneliği olmadığı, sırf mahalli gazete aboneliği vardır.

"HİÇBİR ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA AÇMADIK"

Basın izahatsı oluşturan öğrencilere tahkikat açıldığı iddiası; Üniversitemiz yerleşkesinde matbuat izahatsı yaptığından ötürü hiç bir öğrencimize tahkikat açılmamıştır.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar