O minibüs bir kez daha satıldı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürüldüğü minibüsü satın alan Hataylı Aziz Karakuş, olayı öğrendikten sonra aracı sattı.

Google Haberlere Abone ol
O minibüs bir kez daha satıldı

Hatay'daki ÖZ-AT Kooperatifi Başkanı Mehmet Suphi Yılmaz da minibüsü satın alıp 'ibret anıtı' şekilde sergilemeyi düşündüklerini söyledi.

Tarsus İlçesi'nde minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken yönünden canice öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin işlendiği minibüsü Hatay'a satıldığı ortaya çıktı. Minibüsü satın saha minibüs şoförü Aziz Karakuş, arabanın Özgecan cinayetinde kullanıldığını satın aldıktan sonra öğrendiğini söyledi. Özgecan'ın öldürülmesinden ötürü kocaman üzüntü duyduğunu belirten Karakuş, minibüsün cinayette kullanıldığını öğrenince satışa çıkarttığını anlattı. Minibüsü birkaç gün evvela sattığını belirten Karakuş, "Ben bu vasıtası internette ilanda gördüm ve Mersin'e gidip satın aldım. Ticari amaçlı vasıta alıp satıyorum. Bu arabanın Özgecan vakayı ile alakası olduğunu bilmiyordum. Öğrendikten sonra derhal satılığa çıkardım. Şuanda satış işlemi yapıldı, ismini izahatmı istemeyen sahibi teslim alacak. Plakası değiştiriliyor, o işlemleri bekliyoruz" dedi.
 
İBRET ANITI YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
 
Hatay'daki ÖZ-AT Kooperatifi Başkanı Mehmet Suphi Yılmaz da minibüsün Hatay'da hiçbir kooperatifte çalıştırılmayacağını söyledi. Minibüsü satın alıp 'ibret anıtı' şekilde sergilemeyi düşündüklerini belirten Yılmaz, "Özgecan'ın katledildiği minibüsün ÖZ-AT Kooperatifine katıldığı ve üniversiteye talebe taşıyacağı söz konusu değildir. Türkiye'yi hukuk boğmuş bu üzücü vakada uygulanan minibüsün bizimle isminin anılmasını dahi kabul edemeyiz. Araç kooperatifimizdeki hiçbir organ yönünden satın alınmamıştır. Bu minibüsün ibret abidesi biçimine getirilmesini düşünmekteyiz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar