'O, büyük bir demokrasi direnişiydi'

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Atalay: "15 Temmuz'da milletimiz büyük bir demokrasi zaferi kazandı. O, büyük bir demokrasi direnişiydi"

Google Haberlere Abone ol
'O, büyük bir demokrasi direnişiydi'
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz'da milletimiz büyük bir demokrasi zaferi kazandı. O, büyük bir demokrasi direnişiydi." dedi.

Atalay, Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile Ahlat ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Öğretmenevi bahçesinde belediye tarafından verilen yemeğe katılan Atalay ve Kayatürk'e, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban tarafından "Ahlat bastonu" hediye edildi.
Atalay, burada yaptığı açıklamada, ülke olarak çok özel günler yaşadıklarını belirterek, "Rabbim bizi büyük bir felaketin eşiğinden döndürdü. Rabbimizin yardımıyla şu ferah ortamlarda şu anda oturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Atalay, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi tüm il ve ilçelerimizde demokrasi nöbetleri devam ediyor. 15 Temmuz'da milletimiz büyük bir demokrasi zaferi kazandı. O, büyük bir demokrasi direnişiydi. O direniş yine geceleri devam ediyor. Biz de değişik illerimize giderek vatandaşlarımıza ziyaretlerde bulunuyoruz. Planladığımız Muş, Bitlis ve Tatvan'da inşallah demokrasi nöbetlerine katılacağız. Oradaki vatandaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Yarın da demokrasi şöleni var. Tabii Muş yolculuğumuz üzerinde özellikle Adilcevaz ve Ahlat, tarihi olan ilçelerimiz. Bunları ziyaret etmeden de geçmek olmaz."

15 Temmuz gecesinin kahramanlarından birisinin de basın olduğuna dikkati çeken Atalay, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesini Rabbim bir daha ülkemize ve milletimize göstermesin. O gecenin kahramanlarından birisi de basındır. Özgür basın, televizyonlar, milletimizle Cumhurbaşkanımızın iletişimini kuran, milletimizin birbiriyle iletişimini kuran, meydanlara çağıran ve o direnişi oluşturan basınımızdır. Onun için sizlere de özel teşekkür ediyorum. Ben basını mutlaka anıyorum. O gecenin kahramanları Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, milletimizin tankların önüne çıkmasıdır ama bu iletişimi sağlayan ve ortamı bu hale getiren basını ise hiç unutmamak lazım. Teşekkür ediyorum."

Atalay ve Kayatürk'e ilçedeki ziyaretlerinde eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, 24. Dönem Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Aydınlar Belediye Başkanı Arif Tusun, AK Parti Ahlat İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, AK Parti Adilcevaz Başkanı Hamdi Tutçu ve AK Parti Ahlat Gençlik Kolları Başkanı Hamit Aydoğdu da eşlik etti.

Yorumlar