O başı ezeriz

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye üzerine kimsenin gizli ve saklı plan yapmamasını, ülkenin geleceğini tehdit eden bir iş başgösterirse o başı ezeceklerini belirterek, "Kuşk

Google Haberlere Abone ol
O başı ezeriz

Kocaeli Ticaret Odası'nın Burhan Kasım Meclis Salonu'nda yapılan meclis toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ticaret odası üyeleri katıldı.

“TÜRKİYE ÜZERİNE KİMSE GİZLİ VE SAKLI PLAN YAPMASIN YÜRÜMEZ”

Toplantıda konuşan ve Türkiye üzerinden kimsenin gizli ve saklı plan yapmaması gerektiğini ve bu yapılan planların yürümeyeceğini belirten Bakan Nihat Ergün şunları söyledi:

"Şeffaflık en büyük güç. Türkiye’nin bu süreçte dur demek isteyenlerin bir takım gizli planları varsa bu olmaz ve yürümez. Açığa çıkar. Bunu böyle görmek lazım. Türkiye üzerine kimse gizli saklı plan yapmasın, yürümez. Kuşkusuz Allah’ın da bir planı var ve ona güveniyoruz. Yola, yordama, yönteme itirazı olan varsa seçimler onun için var. Doğrusu budur diyen varsa, onlar için siyasi organizasyonlar var. Kurumsallaşmış yolsuzluk ve yoksulluğu bertaraf etmek için geldik. Kurumsallaşması bunların en büyük tehditti. Bu kurumsallaşmayı bertaraf etmek, bireysel hale gelmesini sağlamak ve acımasızca mücadele etmek anlayışı ile yola çıktık. Kurumsal yolsuzluğu, kurumsal olarak yasakladık. Şimdi biz bu kadar mücadele ederken karşımıza yeni bir şekilde ister siyaset, ister bürokrasiden baş göstermeye tutmuşsa biz o başı ezeriz. Toplumu, ülkenin geleceğini tehdit eden bir iş baş gösterirse, o başı ezeriz. İzin veremeyiz. Türkiye'de her şey hukuk içersinde olacaktır“ diye konuştu.

TÜRKİYE BİR DARBOĞAZDAN GEÇECEK

Türkiye’nin önünde önemli bir süreç olduğunu da söyleyen Bakan Ergün, "Bugünden itibaren 18 ay içersinde Türkiye'de 3 seçim olacak. Bir darboğazdan geçecek Türkiye. Zaten darboğaz. Bir takım komplikasyonlar ortaya çıkacaktır. Sadece mahali seçim olsa bile her seçimin kendisine mahsus komplikasyonları olur. İyi ki demokrasi var, iyi ki belediye seçimleri 5 yılda yapılıyor. Genel seçimler 4 yılda yapılıyor. Demokrasi kültürünü, bizi pişiren ve geleceğe hazırlayan bir süreç olarak görmeli ve demokrasiye sahip çıkmalıyız. İyi ki demokrasi var, iyi ki gözden geçirme fırsatlarını görüyoruz“ dedi.

TÜRKİYE SEÇİM SÜRECİNDEN GÜÇLENEREK ÇIKACAK

Türkiye'nin seçim sürecinden güçlenerek çıkacağını söyleyen Bakan Ergün şöyle devam etti:

"Geçmiş yıllarda bundan 6.5 yıl önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne komplikasyonlar olduğunu gördük. Şimdiye kadar biz parlamentonun seçtiği komplikasyonları yaşadık. Geçmiş yılarda cumhurbaşkanı adaylarının otel odasında basılarak yurtdışına kaçmaya zorlandığı süreçleri yaşadık. 6.5 yıl önce hukuk dışı yollarla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin parlamontoda engellendiğini, askeri ve medya çevrelerinin nasıl bu işlerin içine girdiğini ve bunun genel seçimle halk tarafından nasıl aşıldığını gördük. Onun için demokrasi iyi bir şey. Halka gidiyor ve soruyorsunuz? O bir söz söylüyor ve herkes boynunu büküyor. Türkiye seçim süreçinden geçtiğinde çok güçlenerek çıkmış olacak. Bu seçimler çok anlamlar kazanmaya başladı."

KİM GÜVEN VE İSTİKRARI BOZMAYA ÇALIŞIRSA BUNUN HESABINI VEREMEZ

Türkiye’nin güven ve istikrarını kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bakan Ergün, “Bugünlerde ülkemizde 11 yıldır titizlikle oluşturduğumuz ve korumaya çalıştığımız istikrar ve güven ortamına dönük tartışmalar yaşıyoruz. Daha önce de bir takım operasyonlarla bu istikrar ve güven ortamında tahribat oluşturulmak istendi. Bunlar savuşturuldu. Ülkemizdeki güven ve istikrarı bozacak her türlü davranışın karşısında olacağız. İstikrarı bozduğumuz, kaybettiğimiz gün ülkemizin geleceğini kaybettiğimiz gün olacaktır. Ülkemizdeki güven ve istikrarı ne benim, ne başkasının, ne sizin tahrip etmeye hakkı yoktur. Kim buna dönük bir çaba içersinde olursa bunun hesabını millete ve tarihe veremez” dedi. 

SİYASİ MÜHENDİSLİK ÇALIŞMASI 

21'inci yüzyılda gizlilik diye bir şey kalmadığını söyleyen Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye gibi iddialı ülkeler ne zaman olumlu sürece gelse, bir siyasi mühendislik çalışmasıyla karşı karşıya kalıyor. Artık Türkiye eski Türkiye değil. 21'inci yüzyılda yaşıyoruz arkadaşlar. Ama bir takım farklılıkları var. 20'nci yüzyıl gibi değil. Rekabet çok çetin. 21'inci yüzyılda gizlilik diye bir şey yok. Gizlenemediğini görmedik mi. Bir takım darbe teşebbüsleri yapıldı. Olmuyor ve olmayacak da bundan sonra. Kimse gizli bir iş yapamayacak bundan sonra. 21'inci yüzyılda gizlilik bir güç değildir. Bir zafiyettir. 19'uncu ve 20'nci yüzyılda bir güç olabilir ama 21'inci yüzyılda paradigma şeffaflık üzerine kurulmalıdır."

Yorumlar