O anları anlattı: Erdoğan alicenaplık gösterdi

AK Parti'nin Diyarbakır mitinginin ardından kanaat önderlerine verdiği iftar yemeğinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir süre konuşmayı kesip başka bir tarafa odaklanmıştı. Bu durum muhalefet kesim tarafından 'Prompter bozulunca Erdoğan kızdı' şeklinde sosyal medyada dolaşıma sokuldu başlandı. Ancak gerçek kısa süre sonra anlaşıldı. O olayın perde arkasındaki isim olan Medrese Alimleri Vakfı Başkanı Tayyip Elçi konuştu. O anları anlatan Elçi, “Erdoğan alicenaplık gösterdi” dedi.

Google Haberlere Abone ol
O anları anlattı: Erdoğan alicenaplık gösterdi

Diyarbakır'daki iftar programında Erdoğan'ın konuşmasını kesmesine neden olan Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) Başkanı Tayyip Elçi, o anları anlattı.

Elçi, bazı basın yayın organlarında Erdoğan'ın konuşmasına kendisi için ara vermesinin, "prompterin bozulması nedeniyle konuşamadı" şeklinde lanse edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Elçi, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın protokol masasında yer almıştık. Beraber yemek yedik, sohbet ettik, ülkenin bazı sorunlarını dile getirdik, müzakere suretiyle hasbihal etme fırsatı bulduk. Akşam namazı vakti gecikince Cumhurbaşkanımızdan izin isteyerek namaz kılmak için ayrıldım.

KONUŞMASINI KESTİ

Döndüğümde Sayın Cumhurbaşkanımız konuşuyordu. Korumaları sahnenin ön tarafında hilal şeklinde bir şerit oluşturmuşlardı. Korumaların arasından masama geçmek istediğimde nezaketle, 'Hocam konuşma başladı. Önden değil de arkadan dolanıp, gitseniz' dediler. Diğer istikametten masama giderken Erdoğan'ın konuşmasını kestiğini fark ettim.

SANDALYESİNİ VERDİ

Ben de o an için ne oldu anlamadım. Geldiğimde benim oturduğum sandalyede bir vatandaşın oturduğunu gördüm. Sadece Sayın Cumhurbaşkanımızın oturduğu sandalye boştu. Bana işaret ederek 'buyurun' dedi. Konuşmanın ardından, kulağıma eğilerek, 'Hocam korumalar yanlış yaptı. Kusura bakmayın' dedi. Bir alicenaplık gösterdi. Kendisi misafirine yapılan bu muameleyi hoş görmedi ve o süre içerisinde konuşmasını kesti. Arkasından da haddimiz olmayarak bir nevi özür diledi."

Yorumlar

ihsan ince görde utan birazcık insansan özüür dilersin belki