Nuriye Özen Teroman ‘Gençliğimiz ve Geleceğimiz’ konulu konferans verdi

Kula Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ‘Gençliğimiz ve Geleceğimiz’ konulu konferans düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra Mehtap TV Gün Işığı programın sunucusu Nuriye Özen Toroman ‘Gençliğimiz...

Google Haberlere Abone ol
Nuriye Özen Teroman ‘Gençliğimiz ve Geleceğimiz’ konulu konferans verdi

Kula Gökkuşağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ‘Gençliğimiz ve Geleceğimiz’ konulu konferans düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra Mehtap TV Gün Işığı programın sunucusu Nuriye Özen Toroman ‘Gençliğimiz ve Geleceğimiz’ konulu bir konferans verdi. Toroman konuşmasında, kendisinin her insanın bu dünyaya gelişinin bir misyonu olduğuna inandığını belirtip şunları söyledi: "Evet hepimiz kul olmak için geldik ama bunun dışında hepimizin bir görevi var bu dünyaya gelişimizde, bir amacımız var. Allah’ın sıfatlarının hepimizde farklı farklı oluşu da bu yüzdendir. Hepimiz Rabbimizin farklı bir yönünü yansıtırız ve hepimiz bazı konularda bazılarımızdan üstünüzdür. Ve bu misyonu bulan, farkında olan insan da bana göre mutlu yaşar. Çünkü varoluş amacının farkındadır ve yaşantısını o yöne çevirir ve bundan lezzet alır. Ben de hayatımı biraz hızlı yaşayarak varoluş amacımı araştırmama gerek kalmadan kendimi tanıyarak kendi misyonumu buldum ve bana göre Allah’ın izniyle bu dünyada bana düşen görevleri yapabilmek için elimden geleni yapıyorum. İlim öğrenmek benim için çok önemli kendimi sürekli yenilemek her zaman yaptığım şeyin bir adım ötesine geçebilmek ve hep daha iyisini yapabilmek için kendimi sürekli eleştirmek ‘hiçbir zaman tamam ben artık oldum’ dememek. Her konuda daha daha iyisi için elimden geleni yapmak ve bunu insanlara yansıtabilmek ve yaşatabilmek benim için çok önemli. Çünkü öğrenmenin sınırı yok, her konuda daha iyisi olmak için sürekli araştırmak gerekiyor. En basiti çocuklarımızı ders çalıştırırken bile onlardan bir adım önde olmamız gerekiyor ki bu yüzden oğlumun ders kitaplarını kendi kitabım gibi okurum ve çalışırım."

Nuriye Toroman gençlere ve geleceğe sahip çıkılması adına herkesin üzerine düşeni yapması, elini taşın altına atmasını da istedi.

Hazret-i Mevlânâ’ya hizmet eden bir genç derviş ile arasında geçen bir menkıbeyi de Toroman şöyle aktardı: Mevlânâ, etrafında hizmet edenlere teşekkür ettiği hâlde bu gence bir sözlü mukâbelede bulunmayıp, teşekkür etmez rolünü üstlenirmiş. Hazret-i Mevlânâ’ya nazı geçenlerden biri, 'Efendim biz görüyoruz ki, bu genç hem sizin hem de etrafın hizmetlerini siz söylemediğiniz halde, canla-başla yerine getiriyor. Siz ona rağmen bir iltifatta bulunup teşekkür etmiyorsunuz. Bunun sebebi nedir?' diye sorunca Hazret-i Mevlana; O bahsettiğiniz genç öyle ihlasla, Allah için hizmet eder ki, ahirette alacağı yüksek derece ve mevkiye bir eksiklik gelmesin, yaptığı işlerin karşılığını Allah’tan alsın diye gönlümden geçen teşekkürü lisanıma dökmüyorum, onun ecrinin tamamını Allah versin.” dediğini aktardı.

Programın sonunda Kula Gökkuşağı Eğitim kültür Derneği tarafından konuşmacı Nuriye Özen Toroman'a çiçek takdim edildi. CİHAN

Yorumlar