Nurdan ve Orhan Oğuz Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı

Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını Ereğli...

Google Haberlere Abone ol
Nurdan ve Orhan Oğuz Ortaokulu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışı yapıldı

Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, okulun kurucusu Nurdan Oğuz ve Ahmet Orhan Oğuz çifti birlikte yaptı. TÜBİTAK tarafından desteklenen fuarda 100’ün üzerinde proje hazırlandı.

Fuar hakkında gazetecilere bilgi veren Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulu Müdürü Serkan Ekmekçi, serginin büyük emek harcanarak ortaya çıkartıldığını söyledi. Emekçi, “4006 TÜBİTAK projesi kapsamında Fen bilgisi dersinde yaklaşık 45’in üzerinde projemizle öğrencilerimizin yaptığı etkinlikleri velilerimize ve misafirlerimize sunmuş bulunuyoruz. Fen Bilgisi projelerimizin yanında Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Türkçe, Teknoloji Tasarım gibi derslerde de öğretmenler ve öğrencilerimizin birlikte yapmış olduğu proje çalışmalarını sergiliyoruz. Projelerde yaklaşık 150 öğrencimiz görev almakta. Örnek olarak Fen Bilgisi projelerinde volkan deneyi, kaldıraç deneyi ve bunun gibi ders içerisinde kullandıkları projeler var. Türkçe’de abideler, sosyal bilgilerde coğrafi keşifler, matematikte aynalar gibi öğrencilerin hazırladığı çeşitli projeler yer almaktadır.” dedi.

Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, okulun kurucuları Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz çifti ile çeşitli okullardan gelen misafirler fuarı gezerek, öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, öğrencilerle sohbet ederek projeleri hakkında kendilerine sorular yöneltti.

CİHAN

Yorumlar