Nur İlim ve Eğitim Vakfı darbe girişimini kınadı

Nur İlim ve Eğitim Vakfı üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı

Google Haberlere Abone ol
Nur İlim ve Eğitim Vakfı darbe girişimini kınadı
Nur İlim ve Eğitim Vakfı üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binası önünde, Milli İrade Platformu kapsamında bir araya gelen Nur İlim ve Eğitim Vakfı üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı "Mehmed Fırıncı" olarak bilinen Mehmet Nuri Güleç, yaptığı açıklamada, nur talebelerinin FETÖ ile karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden olan Güleç, milletin topluca gösterdiği tepkinin ardından kimsenin darbe gibi hadiselere cesaret edemeyeceğini düşündüğünü söyleyerek, "Milletimizin demokrasi ve hürriyeti korumak için ayaklanması, çok büyük bir inşirah, saadet verdi." dedi.

Nur talebelerinin daima müspet hareket ettiğini dile getiren Güleç, "Menfi harekete teşebbüs etmek gibi bir şey 90 yıllık bir zamanda zuhur etmedi. Onlara yapılan yanlış muamelelere bile sabırla ve şükürle mukabele ettiler. Dolayısıyla nur talebelerine bu noktada yanlış bakmak gibi hareketler yanlıştır. Terör örgütüyle katiyen karıştırılmamalı. Nur talebeleri vatana, millete, bayrağa, camiye her şeyimize sahip çıkmaktadırlar. Kuran'ımıza ve Resulullah'a bağlıdırlar. Milletimizden böyle bilmelerini rica ederiz." şeklinde konuştu.

Yorumlar