Nuhoğlu: Mardin’e 5 milyon turist hedefliyoruz

Saadet Partisi (SP) Mardin Artuklu Belediye Başkan adayı Şakir Nuhoğlu, son yılların turizm gözde merkezi olan Mardin'de hedeflerinin 5 yıl içinde 5 milyon turist getirisini sağlamak olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Nuhoğlu: Mardin’e 5 milyon turist hedefliyoruz

Saadet Partisi (SP) Mardin Artuklu Belediye Başkan adayı Şakir Nuhoğlu, son yılların turizm gözde merkezi olan Mardin'de hedeflerinin 5 yıl içinde 5 milyon turist getirisini sağlamak olduğunu belirtti.

    Seçim çalışmaları kapsamında Mardin’de seçmenlerini ziyaret eden Şakir Nuhoğlu, seçmenlerine başkan seçildiği takdirde 100 yıldır Mardin’e yapılmayan hizmetleri 5 yıl içinde yapacaklarının sözünü verdi.
Mardin için büyük hedefler belirlediklerini belirten Saadet Partisi Mardin Artuklu ilçesi adayı Şakir Nuhoğlu, Mardin, Türk, Kürt, Süryani, Yezidi, Arap ve Ermeni gibi farklı dil, din ve kültürlerin bir arada yaşadığı medeniyetlerin beşiğini Avrupa’nın kültür başkenti yapmak istediklerini söyledi.

    Mardin'deki hoşgörü ortamını değerlendiren Nuhoğlu, “Mardin’deki farklılıkların Türkiye’nin zenginliği olduğunu ve bu zenginliğe herkesin sahiplenmesi gerekir. Son yıllarda artan turizm potansiyeli ile birlikte tarihi dönüşümün yaşandığı Mardin’de farklı insanların barış ve kardeşlik ruhu içinde yaşıyor. Mardin tarih boyunca hiçbir zaman etnik çatışmaya ırkçılığa, bölücülüğe prim vermedi. Biz bu ortamı daha da pekiştireceğiz.” dedi

    MARDİN'İN TURİZMİNİ MARKALAŞTIRACAĞIZ

    Mardin'in, önemli hedefleri olduğunu kaydeden Nuhoğlu, şöyle konuştu: "Bizim hedeflerimizin en başında 2023 yılında Mardin'i Avrupa'nın başkenti yapmaktır. Turizmden sanayiye, tarımdan kültürel zenginliğe kadar Mardin'i dünyanın sayılı kentleri arasına sokmak için projeleri hazırlayacağız. Öncelikle kentin turizmini canlandırmak için rehabilitasyon projelere ağırlık vereceğiz. Mardin, doğal ve tarihi değerleri açısından turizm potansiyeli yüksek bir şehirdir. Çalmadan çırpmadan bu değerleri ön plana çıkaracağız."

    "MARDİN'İN HEDEFİ UNESCO'YA GİRMEK"

    Mardin'in, dünya mimarisinin önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Şakir Nuhoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Mardin'in tarihi dokusunun korunması ve dünya kültür mirası olması çalışmaları hızlandıracağız. İnşallah Mardinimizi de UNESCO listesinde göreceğiz. Bunu yaparken de öncelikle turizmin gelişmesini sağlamaktır. Turizm sektöründe hizmet veren mevcut işletmelerin canlanması ve yeni işletmelerin oluşturulması sağlayacağız. Bu bağlamda, dışarıdan işletmelerin ve işletmecilerin Mardin'de faaliyete başlaması lokomotif etkisi gösterecektir. Son yılların turizm gözde merkezi olan Mardin'de hedeflerinin 5 yıl içinde 5 milyon turist getirisini sağlamak. Mardin'de turizm sadece dört ayla sınırlı olmamalıdır. Öncelikli hedefimiz, turizmi 12 aya yaymaktır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar