Nüfus müdürlüklerinde seçim yoğunluğu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde memleketinde veya tatil yerlerinde oyunu kullanmak isteyen Sivaslılar, adres değişikliği için sürenin bugün mesai saatinin bitimiyle birlikte sona ermesini göz önünde bulundurarak, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa...

Google Haberlere Abone ol
Nüfus müdürlüklerinde seçim yoğunluğu

Cumhurbaşkanlığı seçiminde memleketinde veya tatil yerlerinde oyunu kullanmak isteyen Sivaslılar, adres değişikliği için sürenin bugün mesai saatinin bitimiyle birlikte sona ermesini göz önünde bulundurarak, nüfus müdürlüklerinde yoğunluğa neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak seçmenlerin listesinin 2 Temmuz itibariyle muhtarlıklarda askıya çıkmasının ardından oyunu memleketlerinde veya tatil beldelerinde kullanmak isteyen vatandaşlar soluğu nüfus müdürlüklerinde aldı. Vatandaşların daha rahat işlem yaptırabilmesi için masalardaki memur sayısı iki katına çıkarıldı. Sıra numarası alarak bekleyen bazı vatandaşlar yanlarında fatura olmadığı için işlem yaptıramadan evlerinin yolunu tuttu. Gideceği adreste üzerine kayıtlı herhangi bir fatura veya sözleşme beyan eden vatandaşlar, adreslerini taşıyabiliyor.

Yetkililer, adres değişikliği için tanınan sürenin dolduğunu belirterek, YSK’nın gerekli değişiklikleri yaparak 20 Temmuz’da seçmen listesini kesinleştireceğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar