NTSO, Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) aylık Meclis toplantısı yapıldı. NTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katılırken, rahatsızlığı sebebiyle katılamayan Meclis Başkanı Seyit İnce’nin...

Google Haberlere Abone ol
NTSO, Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) aylık Meclis toplantısı yapıldı. NTSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katılırken, rahatsızlığı sebebiyle katılamayan Meclis Başkanı Seyit İnce’nin yerine Zafer İnanır başkanlık etti.

Meclis Başkan Vekili Zafer İnanır, toplantının açış konuşmasında mayıs ayında Türkiye’nin gündemine damgasını vuran Soma faciasına değinerek "Dilerim ülkemiz böyle bir faciayı bir daha yaşamaz. Madende kaybettiğimiz işçilerimize Allah’tan Rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum." dedi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Özel Sanayi Bölgesi’nin Şubat ayı itibariyle tescilinin gerçekleştiğini hatırlatarak "Haziran ayı içerisinde Sayın Valimiz başkanlığında ıslah komisyonu toplantısı ile bu zamana kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak işlemler hakkında kamuoyuna bilgi verilecektir. Islah şartlarından imar tadili ili ilgili çalışmalar da Haziran ayı içinde başlayacak." şeklinde konuştu.

Parmaksız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile her ilde akademik danışman bulundurulması projesinin hayata geçirildiğini kaydetti.

Türkiye İş Kurumu KOSGEB ve Nevşehir Ticaret Odası arasında imzalanacak protokol ile hazırlanacak takvim çerçevesinde Haziran ayından başlayarak 6 grup halinde toplam 150 kişiye girişimcilik eğitimi verileceğini söyleyen Parmaksız, "Söz konusu kurslar ile hem girişimcilik bilinci geliştirilmekte, hem de ilimiz ekonomisine yeni yatırımlar ve istihdamlar sağlanmaktadır. Bu kursların İş-Kur işbirliği ile gerçekleştirilmiş olması işsizlik kaydı bulunan kursiyerlere kurs süresince günlük 20 TL ödeme yapılmasını da sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

    "KAPADOKYA, KUZEY AVRUPA’DA TANITILACAK"

    NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, hizmet kalitesinin artırılması ve oda üyelerinin beklentileri doğrultusunda fuar ve tanıtım hizmetlerine de büyük önem verildiğini hatırlattı. Parmaksız, 10-14 Haziran tarihleri arasında turizm firmaları, otel temsilcileri ve üyelerin katılımı ile Kuzey Avrupa ülkelerinde Kapadokya Tanıtım Organizasyonu düzenlendiğini, bu organizasyonda İsveç, Norveç ve Finlandiya’da tanıtım toplantıları ile ikili iş görüşmelerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

    Meclis toplantısı sonunda Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen konular ve isteklerle ilgili yapılan araştırmalar üyelere sunularak tartışıldı. CİHAN

Yorumlar