NT mağazaları 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı

Yaz Kur'an kurslarının açılmasıyla birlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi NT mağazaları, Kur’an-ı Kerim alamayan öğrenciler için 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı. Kayseri'de geçen yıl hayırseverlerin desteği ile 5 bin...

Google Haberlere Abone ol
NT mağazaları 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı

Yaz Kur'an kurslarının açılmasıyla birlikte geçmiş yıllarda olduğu gibi NT mağazaları, Kur’an-ı Kerim alamayan öğrenciler için 'Askıda Kur’an-ı Kerim' uygulaması başlattı. Kayseri'de geçen yıl hayırseverlerin desteği ile 5 bin kişi Kur’an-ı Kerim sahibi oldu. Bu yıl hedef, iki katı rakama ulaşmak.

NT Mağazaları Kayseri Forum Şube Yöneticisi Gökhan Velioğlu, 'Askıda Kur’an-ı Kerim' kampanyasını, geçmiş yıllarda büyük ilgi görmesinden dolayı bu yıl da başlattıklarını söyledi. Velioğlu, maddi imkanı yeterli olmayan çok sayıda insanın bu kampanya ile Kur’an-ı Kerim’e ulaştığını belirterek, "Askıda Kur’an-ı Kerim kampanyasında geçen yıl 5 bin kişi Kur'an sahibi oldu. Kurslara giden çocuklara dağıtımı yapıldı.” diye konuştu.

Gökhan Velioğlu, Ramazan'ın uhrevi havası nedeniyle Kur’an-ı Kerim'in yanı sıra Ramazan ayı ve Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatı ile ilgili satışa sunulan kitap sayısında da çok fazla artış olduğunu kaydetti. Velioğlu, şöyle konuştu: "Ramazan ayında kitap satışlarında yüzde 100 artış oluyor. Bu artışta gurbetçiler de büyük rol oynuyor. Çocuklara yönelik kitaplarda sesli elifba ve sesli namaz sureleri kitapları çok satılıyor. Özellikle okul öncesindeki çocuklar için uygun olan bu kitapları gurbetçiler çoğunlukla alıyor. Aslında gurbetçilerimiz daha çok kitap almak istiyorlar. Fakat bu talepleri havayollarının bagaj sınırına takılıyor."

NT mağazalarının başlattığı kampanya ile kitaplarda yüzde 30’lara varan indirimler uygulanıyor. Özellikle köy ve ilçelerdeki çocuklara verilmek üzere başlatılan 'Askıda Kur’an-ı Kerim' kampanyasına destek olmak isteyenler 10,90 liradan başlayan fiyatlarla en az 5 ila 20 adet Kur’an-ı Kerim alıyor. Çocuklara iletilmek üzere mağaza görevlilere teslim ediyor.

Ramazan ayını memleketinde geçirmek için gelen gurbetçi Ahmet Tanrıkulu, Hollanda’ya her dönüşte yanında çok sayıda kitap götürdüğünü ifade etti. Daha çok Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim alan gurbetçi, birçoğunu hediye ettiğini dile getirdi. Tanrıkulu, Hollanda'da 70 Euro'ya alabileceği Kur'an-ı Kerim'i burada 25 liraya satın alabildiğini ifade etti.

Ramazan ayında en çok rağbet gören kitaplar ise şunlar oldu: Kur’an-ı Kerim, Abdullah Aymaz'ın 'Ramazan İktisat Şükür Risaleleri Üzerine (Bediüzzaman Said Nursi), Sayit Koçer'in 'Efendimiz'in Ramazanı' ve Cevşen.

CİHAN

Yorumlar