NSU'da reddi hakim talebi de reddedildi

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında salı Ralf Wohlleben'in avukatları tarafından yapılan reddi hakim talebi kabul görmedi. Sekizi Türk olmak üzere 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU)...

Google Haberlere Abone ol
NSU'da reddi hakim talebi de reddedildi

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında salı Ralf Wohlleben'in avukatları tarafından yapılan reddi hakim talebi kabul görmedi. Sekizi Türk olmak üzere 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı aşırı sağcı terör örgütünün üyelerine yardımcı olmak ve bu cinayetlerin işlendiği Ceska 83 marka silahı temin etmekle suçlanan Wohlleben, iki buçuk yıldır gözaltında tutulduğu gerekçesiyle serbest bırakılmayı talep etmişti.

Bunun üzerine Neonazi cinayetleri davasına bakan başhakim Manfred Götzl ve diğer dört hakim hakkında savunma avukatları reddi hakim talebinde bulunmuştu. Başvuruyu değerlendiren OLG'nin 6. Ceza Senatosu, 'yasal zemine dayanmadığı' gerekçesiyle bunu reddetti. Wohlleben dışında NSU terör örgütü üyesi olarak Beate Zschaepe'de NSU davasında tutuklu olarak yargılanırken, diğer üç sanık, Carsten S., Holger G. ve Andre E. tutuksuz olarak yargılanıyor.

Özellikle Carsten S., dava sürecinde Ceska 83 marka silahı Wohlleben'in siparişi üzerine satın alıp, NSU'nun 2011 yılında ölen iki üyesi Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos'a götürdüğünü söyleyerek Wohlleben'in ciddi şekilde zan altında bırakmıştı. Öte yandan NSU davasına şahit olarak katılıp bir şey hatırlamadıklarını söyleyen şahitler konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Ceska silahın İsviçre'den Almanya'ya getirilmesi sürecinde rol aldığı ileri sürülen Enrico T. hakkında savcılık yalan ifade verdiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İlk ifadesinden kısa süre sonra bu silahı satan İsviçreli silah tüccarı arkadaşını ziyaret eden T., arkadaşı ile NSU davasında hakkında konuşmadığını iddia ederken, müdahil avukatlar onun yalan söylediğini dillendirdi. Enrico T.'nin ayrıca sahip olduğu iki kalem silahtan birini nereden aldığını hatırlamadığını söyleyerek de mahkemeyi yanılttığı iddia ediliyor. CİHAN

Yorumlar