NSU kurbanı Mehmet Turgut adına anıt dikildi

Almanya’da NSU terör örgütü tarafından öldürülen sekiz Türk’ten biri olan Mehmet Turgut anısına Rostock’ta ölümünün 10.

Google Haberlere Abone ol
NSU kurbanı Mehmet Turgut adına anıt dikildi

Almanya’da NSU terör örgütü tarafından öldürülen sekiz Türk’ten biri olan Mehmet Turgut anısına Rostock’ta ölümünün 10. yılında anıt taşı dikildi. 25 Şubat 2004 tarihinde aşırı sağ teröre kurban giden Mehmet Turgut için dikilen anıt taşın açılışına Mehmet Turgut’un kardeşleri Mustafa ve Yunus Turgut, Rostock Meclis Başkanı Karina Jens, Büyükşehir Belediye Başkanı Roland Methling, Türkiye Almanya Büyükelçisi Hüseyin Avni Karlıoğlu, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ile birlikte yaklaşık 250 kişi katıldı.

Belediye Başkanı Methling anıtın sessiz diyalog ve insanların buluşmasını amaçladığını belirtirken, Mustafa Turgut, “Kardeşimizin niçin öldürüldüğünü bilmemek çok korkunç. Almanya’da böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını ümit ediyoruz.” dedi.
Büyükelçi Karslıoğlu ise cinayetlerin saiklerinin iyice araştırılması gerektiğini söyledi. Karslıoğlu, “Umut ediyorum ki, yetkililer bundan ders çıkarır.” dedi.

Almanca ve Türkçe metinlerin yer aldığı Mehmet Turgut için dikilen anıt taşında, “Bütün insanlar hür, haysiyet ve haklar bakımından eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve kardeşlik ruhu içinde birbirlerine karşı hareket etmelidirler.” yazılı olduğu görüldü. Çalıştığı döner büfesinde öldürülen Mehmet Turgut için dikilen anıt taşının bulunduğu yere çok sayıda çiçek bırakıldı. CİHAN

Yorumlar