NSU Eyalet Araştırma Komisyonu kurulmasına Yeşiller’den destek

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde aşırı sağcı terör hücresi Nasyonal Sosyalist Yeraltı’nın (NSU) işlediği cinayetler ile ilgili müstakil bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ile ilgili farklı görüşler gündeme geliyor.

Google Haberlere Abone ol
NSU Eyalet Araştırma Komisyonu kurulmasına Yeşiller’den destek

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde aşırı sağcı terör hücresi Nasyonal Sosyalist Yeraltı’nın (NSU) işlediği cinayetler ile ilgili müstakil bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ile ilgili farklı görüşler gündeme geliyor. Siyasilerin ve sivil toplum kuruluşlarının büyük çoğunluğunun kurulması yönünde kamuoyu oluşturdukları komisyonun kurulması için bir destek de Yeşiller Baden-Württemberg teşkilatından geldi. Yeşiller partisi Eyalet Başkanı Oliver Hildenbrand eyalette müstakil bir NSU Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını desteklediklerini belirtti.

Araştırma komisyonu kurulmasının kurban ve kurban yakınları için önemli bir sembol olacağına da işaret eden Hildenbrand, bu konunun gerek koalisyon hükümeti nezdinde gerekse mecliste grubu bulunan partiler nezdinde ele alınması gerektiğini ifade etti. Daha önce de NSU tarafından işlenen cinayetlerle katledilen maktullerin müdahil avukatlığını üstlenen Mehmet Daimagüler Baden-Württemberg Eyalet Meclis’i bünyesinde NSU cinayetleri ile ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etmişti.

NSU cinayetleri ile ilgili Baden-Württemberg eyaletindeki bulguların yeterince ele alınmadığının gündeme gelmesinin ardından, Federal Meclis NSU Araştırma Komisyonu eyaletteki bulguların ve delillerin yeniden incelenmesini gündeme almıştı. Baden-Württemberg'de 31 kişinin uzun süre NSU terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü ortaya çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar