Norşin'de Seçimler Yenilenecek

Bitlis’in Güroymak(Norşin) ilçesinde seçimleri kaybeden AK Parti’nin itirazını değerlendiren Bitlis İl Seçim Kurulu, ilçede yeniden seçim yapılmasına karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
Norşin'de Seçimler Yenilenecek

Norşin’de 30 Mart’ta yapılan seçimlerde resmi olmayan seçim sonuçlarına göre BDP seçimi 30 oy farkla kazandı. Ancak AKP’nin ilçe seçim kuruluna yapmış olduğu itiraz neticesinde oylar bir kez daha sayıldı ve BDP bu kez de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre 2 oy daha arttırarak 32 oy ile yeniden kazandı. Bu seferde, AK Parti il seçim kuruluna itiraz etti. Yapılan itiraz neticesinde oyları 3’üncü kez sayan ve seçimi 3. kez değerlendiren il seçim kurulu bu kez seçimlerde iptal edilen oyları ve tutanakları göz önünde bulundurarak seçimin iptaline karar verdi. İptal edilen seçimin ardından ilçeye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Güroymaklıların Haziran’da sandık başına gideceği açıklandı. 

AHLAT’TA GERGİNLİK BİTMEK BİLMİYOR 

Bu arada Bitlis'in Ahlat ilçesindeki tartışmalar hala devam ediyor. Ahlat’ta 30 Mart akşamı resmi olmayan sonuçlara göre seçimi BDP’nin kazandığı açıklandı. Ancak seçim sabahı AK Parti’nin yaptığı itiraz neticesinde ilçe seçim kurulu oyları yeniden saydı ve AK Parti’nin kazandığını ilan etti. Bunun üzerine başlayan gerginlik kavgaya dönüştü ve ilçede 3 gün boyunca iki partinin tarafları karşı karşıya geldi. Çıkan olaylar nedeniyle 38 kişi gözaltına alındı, mahkemeye çıkarılan 9 kişi ise çeşitli suçlardan dolayı tutuklandı. Oylarının gasp edildiğini savunan BDP’liler zaman zaman sokağa çıkarak tepkisini dile getiriyor. İlçede gerginlik hala devam ediyor.

Yorumlar