Noel tatili, Antalya'da 2 hafta turizm canlılığı oluşturacak

Antalya bölgesinde otellerde yılbaşı turizm hareketliliği başladı. Noel tatili ile birlikte Antalya bölgesinde 2 haftalık turizm hareketliliği başladı.

Google Haberlere Abone ol
Noel tatili, Antalya'da 2 hafta turizm canlılığı oluşturacak

Antalya bölgesinde otellerde yılbaşı turizm hareketliliği başladı. Noel tatili ile birlikte Antalya bölgesinde 2 haftalık turizm hareketliliği başladı. 24 Aralık'ta başlayan canlılığın 10 Ocak tarihine kadar sürmesi bekleniyor.

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, Noel tatili ile birlikte Avrupalı turistlerde canlılık beklediklerini söyledi. Bölgedeki otellerin kış dönemine bağlı yüzde 35'nin açık olduğunu belirten Özden, bölgeye gelen turist yoğunluğunu genelde başta Almanlar olmak üzere Avrupalı ve İskandinav ülke turistlerinin oluşturduğunu kaydetti. Özden, "Avrupa'da Noel tatiliyle birlikte destinasyon bölgemizde turizm canlılığı oluşmasını bekliyoruz. Bilindiği üzere bölge destinasyonundaki otellerin büyük çoğunluğu kapalı. Yaklaşık yüzde 35 oranında açık. Bölgemizin turizm yoğunluğunu uzun yıllardan bu yana Almanlar oluşturuyor." diye konuştu.
Özden, bölgedeki 2014 turizm sezonunun nisan ayından itibaren başlayacağını da ifade etti.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan ise bölge destinasyonunda Noel tatiline bağlı kısa sürelide olsa turizm canlılığı oluşmaya başladığını söyledi. Aydoğan, bu canlılığın 2 haftalık olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Natalia Baranov da Rusların bu yılki Noel tatillerini geçmiş yıllarda olduğu gibi Antalya'nın Alanya, Kemer ilçeleri ile Side beldesinde kutlayacaklarını söyledi. Noel tatili rezervasyonlarının genelde Alanya ilçesinde olduğunu aktaran Baranov, bunu Antalya merkez ve turistik ilçelerini oluşturduğunu kaydetti. Baranov, "Rus Türkiye'de Noel tatillerini önemli ölçüde Alanya'da kutlayacak. Alanya rezervasyonlarımız iyi durumda. Gayri menkulu olan Ruslarda Noel için Alanya'ya geliyor." dedi. CİHAN

Yorumlar