Nobel Edebiyat Ödüllü Mo Yan: Keşke Türkiye’ye daha önce gelseydim

Çin’den Türkiye’ye 100 Entelektüel Projesi kapsamında gelen Nobel Edebiyat ödüllü yazar Mo Yan, İstanbul’un hayalinden daha güzel olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Nobel Edebiyat Ödüllü Mo Yan: Keşke Türkiye’ye daha önce gelseydim

Çin’den Türkiye’ye 100 Entelektüel Projesi kapsamında gelen Nobel Edebiyat ödüllü yazar Mo Yan, İstanbul’un hayalinden daha güzel olduğunu söyledi. Türkiye’ye gelmekte geç kaldığını söyleyen Mo Yan, yarın Ankara’da Cumhurbaşkanı Gül’ün konuğu olacak.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde 2013’ün Türk Kültür Yılı ilan edilmesi ile birlikte 2013’ün Nisan ayında başlayan proje, Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) ve Türk Çin Sanayici İş Adamları Derneği (TÜÇSİAD) organizasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile gerçekleştiriliyor. 2012’de Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Çinli Yazar Mo Yan gezi sırasında, “Türkiye’ye gelmekte geç kalmışım. Burada iki kıta ortasında, doğuyla batının muhteşem bir harmonisini gördüm. İstanbul, hayallerimizin çok daha ötesinde güzel ve etkileyici bir şehir. Boğazın kıyısında hayatımın en keyifli günlerini geçiriyorum.” şeklinde konuştu.

NOBEL ÖDÜLLÜ YAZARLAR ORHAN PAMUK, MO YAN BİR ARAYA GELİYOR

Proje kapsamında İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezen Mo Yan, aynı zamanda Türkiye'deki entelektüellerle buluşacak. Bu kapsamda Nobel Edebiyat ödüllü yazar Orhan Pamuk ile bir araya gelecek olan Mo: “Orhan benim eski dostum, ben henüz Nobel edebiyat ödülü almadan önce kendisini Pekin’de evimde misafir etmiştim. Ayrıca Orhan Bey Nobel Edebiyat Ödülünü kazanmadan önce de onun kitaplarını severek okuyordum.” şeklinde konuştu.
Ankara’da köşke davet dilen Mo Yan’a, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Sanat Özel Ödülü' verecek.
CİHAN

Yorumlar