Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi

Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan ve Türkiye’nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Adıyaman'ı Diyarbakır ve doğuya bağlayacak olan...

Google Haberlere Abone ol
Nissibi Köprüsü'nde sona gelindi

Atatürk Baraj Gölü üzerinde 2 yıl önce temeli atılarak inşasına başlanan ve Türkiye’nin en uzun üçüncü asma köprüsü özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. Adıyaman'ı Diyarbakır ve doğuya bağlayacak olan 610 metre uzunluğundaki Nissibi Köprüsü Ekim ayında araç trafiğine açılıyor.

Vali Mahmut Demirtaş, İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden sonra Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsü olarak inşa edilen Nissibi Köprüsüne giderek köprünün son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Köprünün inşasının Adıyamanlılar tarafından yıllardır özlemle beklenildiğini ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, "Bilindiği gibi daha önce Adıyaman ve Diyarbakır ile doğu illerimizi bağlayan karayolu Atatürk barajının inşası sebebiyle baraj gölü altında kalmış, o günden bu yana ulaşım iki yaka arasında feribot vasıtasıyla kesintili olarak sağlanabilmekte ve köprünün inşası halkımız tarafından yıllardır özlemle beklenmektedir. Bugün yaptığımız incelemeler sonucunda 2 yıl önce temeli atılan köprüde çalışmaların seri bir şekilde devam ettiğini ve her geçen gün ilerlemelerin kaydedildiğini gözlemledim. İlgili firma tarafından köprünün ekim ayında bitirilerek hizmete sunulması öngörülmektedir. Bu köprü bitirildiğinde Türkiye’nin en önemli eserlerinden bir tanesi ortaya çıkmış olacaktır. Köprünün araç trafiğine açılması ile Adıyaman artık bir kör nokta olmaktan çıkarılarak çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanmış olacaktır. Buda Adıyaman’da hem sosyo-ekonomik kalkınmaya hem de turizmin canlanmasına neden olacaktır." dedi.

Adıyaman ve Diyarbakır ile birlikte birçok ilin geçiş noktası olacak Nissibi Köprüsü'nün hizmete sunulması ile birlikte bölgedeki ulaşımın daha rahat ve güvenli bir şekilde yapılmasına imkân verilecek, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunmanın yanı sıra Adıyaman'ın turistik değerleri ve inanç turizmi göz önüne alındığında, yapılacak köprünün bölgenin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getireceği bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar