Nişanlısının böbreğiyle bir gün yaşayan genç kız duvağıyla uğurlandı

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, nişanlısı Enes Kurt'tan (30) böbrek nakli yapılan ve bir gün sonra hayatını kaybeden Esin Kıran (25), memleketi Balıkesir'de toprağa verildi. Evlilik hazırlığı yapan genç kız, tabutuna konulan...

Google Haberlere Abone ol
Nişanlısının böbreğiyle bir gün yaşayan genç kız duvağıyla uğurlandı

Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, nişanlısı Enes Kurt'tan (30) böbrek nakli yapılan ve bir gün sonra hayatını kaybeden Esin Kıran (25), memleketi Balıkesir'de toprağa verildi. Evlilik hazırlığı yapan genç kız, tabutuna konulan duvakla son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede genç kızın yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Balıkesir'de yaşayan ve dün Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde nişanlısından alınan böbreğin nakli yapıldıktan kısa bir süre sonra, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Esin Kıran, Balıkesir'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Balıkesir merkez Karesi ilçesi Ali Hikmet Paşa Mahallesi'nde oturan genç kız için Zahire Pazarı Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına; Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, genç kızın mesai arkadaşları ve yakınları katıldı.

Evlilik hazırlıkları yapan genç kızın tabutuna konulan duvak dikkat çekti. Genç kızın Ebru isminde bir kız kardeşinin olduğu öğrenildi. Anne Kadriye Keskinoğlu, rahatsızlığı nedeniyle cenaze törenine katılmazken, taziyeleri Esin Kıran'ın dayısı Turgay Keskinoğlu kabul etti. Genç kızın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından helallik alındıktan sonra Çınarlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Elektrik trafosu üreten Best A.Ş firmasında çalışan genç kızın, aynı iş yerinde makine operatörü olarak çalışan Enes Kurt ile 8 ay önce nişanlanarak evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi. Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan genç kızın, böbrek yetmezliğine bağlı olarak yüzde 60 oranında engelli raporu olduğu belirtildi.

Genç kızın, 13 yıl önce annesi Kadriye Keskinoğlu'nun bağışladığı böbrekle uzun süre sağlıklı bir yaşam sürdürdüğü belirtildi. Ancak anneden alınan böbrek yıllar sonra işlevini yitirince, baba Arif Kıran kızına böbreğini vermek için girişimde bulundu. Antalya'da nakil için hazırlık yapan baba Arif Kıran, ameliyata bir hafta kala kalp krizi geçirip vefat etti. Sağılığına kavuşmak için çare arayan genç kızın imdadına nişanlısı Enes yetişti. Talihsiz kız, dün Antalya'da yapılan böbrek naklinden kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

CİHAN

Yorumlar