Nisan Yağışları Önemli

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yazın kuraklık endişelerine yönelik olarak her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Nisan Yağışları Önemli

Eroğlu, ’’Bugünden itibaren yağışlar batıdan başlayarak aşağı yukarı hafta sonuna kadar devam edecek. Nisan yağışlarını alırsak büyük bir sıkıntı yok.’’ dedi.

Bakan Eroğlu, Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile birlikte Ankara Söğütözü’nde, ‘Bir Kan Bir Fidan’ projesi kapsamındaki törene katıldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eroğlu, yazın kurak geçeceği yönündeki soruya, ‘’Biz bu konuda her türlü tedbiri alıyoruz. Bugünden itibaren yağışlar batıdan başlayarak aşağı yukarı yağışlara hafta sonuna kadar devam edecek. Nisan yağışlarını alırsak büyük bir sıkıntı yok. Şu anda sulama barajlarında yüzde 52’si yarıdan fazla şu anda dolu. Zaten ama vatandaşlarımız çiftçilerimizin sulama konusunda hassas olması lazım. Yani Türkiye su zengini bir ülke değil.’’ ifadelerini kullandı.

Bu sene bitirmek üzere karar aldıkları '1000 günde 1000 gölet' kapsamındaki projenin bu yıl sonunda tamamlanacağını söyleyen Eroğlu, ‘’Onlarında çok büyük katkısı olacak. Çünkü neticede yağışlı zamanlarda suyu biriktirip yağış olmadığı yaz aylarında suyu vermek asıl olan budur. Dolayısıyla bizim bütün gayemiz Türkiye’de özellikle en az 100 milyar metreküp suyu depolayacak baraj ve göletler yapmaktır. Şu ana kadar 286 tane barajı inşa ettik. 1000 tane göleti bu sene bitiriyoruz. Bunların çok büyük faydası olacak.’’ diye konuştu.

ŞEHİRLER İÇİN MAYIS BAŞINDA TOPLANTI YAPACAĞIZ

Yazın su sıkıntısı çekecek kritik şehirlere yönelik soruya Eroğlu, şehirler için mayıs başında toplantı yapacaklarını, kritik şehir var mı yok mu onu da nisan yağmurlarını değerlendirdikten sonra karar vereceklerini ifade etti. Eroğlu, ‘’Zaten pek çok şehrimizde herhangi bir sıkıntı yok. Ama kritik şehirlerimiz olursa bunlar için B planlarımız var onu uygulamak için zaten o projeler yapılıyor.’’ cevabını verdi.

Daha sonra Bakan Eroğlu, Türk Kızılay’ı Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile birlikte Ankara Söğütözü’nde, ‘Bir Kan Bir Fidan’ projesi kapsamındaki ilk fidanları dikerek, oraya gelen konuklara fidan dağıttı.

Yorumlar