Nisan ayında 62 milyon TL değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Nisan ayında yapılan operasyonlarda 62 milyon 829 bin 347 TL değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirdiğini bildirdi. Yurt genelinde yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Nisan ayında 62 milyon TL değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Nisan ayında yapılan operasyonlarda 62 milyon 829 bin 347 TL değerinde uyuşturucu ve kaçak eşya ele geçirdiğini bildirdi.

Yurt genelinde yapılan operasyonlarda toplam 388 kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldığını ifade eden Yazıcı, operasyonlarda kaçakçılık faaliyetlerinde kullanılan toplam 197 araca el konulduğunu söyledi. Yazıcı, İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce 39 kilo 200 gram esrar, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince 12 milyon 279 bin 600 TL değerinde 163 kilo 728 gram Eroin, GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince 22 ton 200 kg madeni yağ, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince ise Bin 376 ton 500 kg base oil cinsi eşya ele geçirildiğini ifade etti.

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan bir operasyonda 1 milyon 405 bin 396 metre kumaş ele geçirildiğini söyleyen Bakan Yazıcı, Bakanlığa bağlı toplam 17 Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarda, ülkeye kaçak yollarla sokulmak istenen, farklı kalemlerde ve muhtelif maddi değere sahip, çok sayıda kaçak eşyaya el konulduğunu söyledi.

Yasa dışı yollarla ülkeye girmek isteyen 57 kaçak göçmenin de yakalandığını söyleyen Yazıcı ayrıca, otomobil, TIR, ayakkabı, çanta, cep telefonu ve aparatı, sigara, halı, alkol, tütün vitamin hapı gibi çok çeşitte eşyaya el konulduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar