Nilüfer’de temizlik seferberliği

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında oluşabilecek kötü kokuları önlemek amacıyla yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerini dezenfekte ediyor.Öncelikle görevli personel tarafından iç ve dış yüzeyi...

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer’de temizlik seferberliği

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz aylarında oluşabilecek kötü kokuları önlemek amacıyla yer altı ve yer üstü çöp konteynerlerini dezenfekte ediyor.

Öncelikle görevli personel tarafından iç ve dış yüzeyi temizlenen konteynerler, yıkama ve dezenfekte aracına koyularak, kapalı sistemde basınçlı su ve özel solüsyonla dezenfekte ediliyor. Tortu kalmayacak şekilde temizlenen konteynerler, daha sonra vatandaşların hizmetine sunuluyor.

Yaz aylarında artan talep üzerine her gün 50 kadar tadilat atığı ücretsiz olarak alınırken ibadethane ve okul çevrelerinde de dezenfekte işlemleri devam ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Necat Vatansever, “Çevre sağlığı ve hijyen konusunda hassas davranıyoruz. Çöp konteynerleri, ekiplerimiz tarafından yıkanıp ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Günde 40 adet geri kazanım kutusu, çevreye duyarlı Nilüferlilere ulaştırılmakla birlikte ilçe sınırları içerisinde günlük ortalama 35 ton geri dönüşümlü atık ve 350 ton evsel atık topluyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar