Nilüfer’de liseler yarıştı müzik kazandı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde düzenlenen dördüncü Liseler Arası Müzik Yarışması tamamlandı. Katılan tüm okulların sahne performansı üst seviyede olunca, yarışma müzik festivaline dönüştü. Jürinin seçim yapmakta zorlandığı finallerde,...

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer’de liseler yarıştı müzik kazandı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde düzenlenen dördüncü Liseler Arası Müzik Yarışması tamamlandı. Katılan tüm okulların sahne performansı üst seviyede olunca, yarışma müzik festivaline dönüştü. Jürinin seçim yapmakta zorlandığı finallerde, Gürsü İMKB Anadolu Lisesi üç dalda ödül alarak büyük başarıya imza attı.

Sanat Kenti Nilüfer, büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlediği Liseler Arası Müzik Yarışması geleceğin yeteneklerini ortaya çıkardı. 23 okulun yarıştığı finaller büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yarışmaya katılan topluluklar dakikalar süren alkışlarla sahnede kaldı.

MOĞOLLAR SAHNEYİ SALLADI

Yarışmanın tamamlanmasının ardından, müziğin efsanevi grubu Cahit Berkay Moğollar sahneye çıktı. 1968 yılında kurulan Moğollar, gruba katılan iki genç üyesiyle birlikte unutulmaz eserlerini seslendirdi. Yaşama veda eden grubun iki eski solisti Cem Karaca ve Barış Manço’yu şarkılarıyla anımsatan Moğollar, müzik dünyasının ‘Efsanesi’ olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konserin sonunda sahneye çıkarak Cahit Berkay ve grup üyelerine çiçek takdim etti. Yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür eden Bozbey, “Yarışmada kimse kaybetmedi, müzik kazandı” dedi.

Başkan Bozbey’in gençlere de bir müjdesi vardı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki bir alanın gençlik parkı yapılacağını açıklayan Bozbey, aynı yöndeki çalışmanın Ahmet Taner Kışlalı Bulvarı’nda da yürütüleceğini bildirdi. Başkan Bozbey, ayrıca Moğollar grubu üyeleri ile birlikte selfie çekti.

Karar vermekte zorlanan jüri üyelerinin başkanlığını Cahit Berkay yaptı. Dördüncü Nilüfer Liselerarası Müzik

Yarışması’nda ödül kazanan okullar şöyle sıralandı:

En İyi Orkestra: 1.Gemlik Hisar Anadolu Lisesi.

En İyi Kız Solist: 1.Bursa Anadolu Kız Lisesi.

En İyi Erkek Solist: 1.Gürsu İMKB Anadolu Lisesi

En İyi Beste: 1.Gürsu İMKB Anadolu Lisesi

En İyi Alternatif Enstrüman: En İyi Davulcu: Özel Şahinkaya Anadolu Lisesi/ Özel Final Anadolu Fen Lisesi

En İyi Gitarcı: Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

En İyi Basçı: Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi

En İyi Klavyeci: Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi/ Gazi Anadolu Lisesi

Jüri Özel Ödülü: Bursa Anadolu kız Lisesi-Nefesli Grubu

Mix Müzik Özel Ödülü: Gürsu IMKB Anadolu Lisesi

Dereceye giren okullar Nilüfer Belediyesi tarafından çeşitli armağanlarla ödüllendirildi. Mix Müzik de birincilik kazanan okullara para ödülü verdi. Bu arada müzik yapımcısı Hasan Saltık başarı kazanan eserlerin CD haline getirilerek dağıtılacağını açıkladı. CİHAN

Yorumlar