Nilüfer Lisesi, TÜBİTAK’ta Türkiye üçüncüsü oldu

Bursa Özel Nilüfer Anadolu ve Fen Lisesi, TÜBİTAK 45. Araştırma Projeleri Final Yarışması'ndan Türkiye derecesi alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. TÜBİTAK'ın orta öğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri...

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer Lisesi, TÜBİTAK’ta Türkiye üçüncüsü oldu

Bursa Özel Nilüfer Anadolu ve Fen Lisesi, TÜBİTAK 45. Araştırma Projeleri Final Yarışması'ndan Türkiye derecesi alarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TÜBİTAK'ın orta öğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Final Yarışması'nda 10 bin proje arasından seçilen en iyi projeler ödüllendirildi. Bu yıl 45'incisi gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye'nin 8 ilinden 17 bin 486 öğrenci toplam 10 bin 418 proje ile başvurdu. 12 merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birinci olan 202 proje, Ankara'daki final yarışmasında sergilenmeye hak kazandı. Bursa’yı temsil eden Özel Nilüfer Anadolu ve Fen Lisesi kimya dalında Türkiye 3.sü, biyoloji dalında da Mansiyon ödülü alarak geleneğini sürdürdü. Kimya dalında Enes Aslan ile Berk Kaan Aktaş, Biyoloji’de ise Melih Yaman ile Sait Taşdemir ödüle layık görüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Nilüfer standını ziyarette öğrencilerin gayret ve çalışmalarını tebrik etti. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkan Yardımcıları ve raportörlerden oluşan bir grup projeleri dinleyerek takdirlerini ifade etti. Ödül töreninde yarışmada alanlarında derece yapanlara da ek ödüllerin olduğunu anlatan TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, "Parasal ödüllerin yanında proje yarışmasında alanında birinci olanlara üniversite sınavında 0,05 ek katsayı, ikinci olanlara 0,04 ek katsayı, üçüncü olanlara ise 0,03 ek katsayı uygulamamız var. Buda önemli bir avantaj. Ortalamada 20-25 puan avantaj sağlamaktadır ve bu uygulama bundan sonra da devam edecek" diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar