Nilüfer Kadın Dernekleri Federasyonu: Kuvvetler ayrılığına dikkat edilmeli

Ege Bölgesi'nde kurulu onlarca derneğin biraraya gelerek oluşturduğu Ege Nilüfer Kadın Dernekleri Federasyonu (ENKAFED)'na bağlı dernekler, hükümetin kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı kalmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer Kadın Dernekleri Federasyonu: Kuvvetler ayrılığına dikkat edilmeli

Ege Bölgesi'nde kurulu onlarca derneğin biraraya gelerek oluşturduğu Ege Nilüfer Kadın Dernekleri Federasyonu (ENKAFED)'na bağlı dernekler, hükümetin kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı kalmasını istedi. Federasyon merkezinde basın toplantısı düzenleyen dört dernek adına dernek başkaları, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bayraklı Aktif Hanımlar Derneği Başkanı Emine Sarıkaya, sivil toplum kuruluşları olarak hükümeti, sağduyulu ve kucaklayıcı bir tavır içinde görmek istediklerini söyledi. Türkiye’nin mevcut meselelerine yenilerinin eklenmemesi gerektiğini aktaran Sarıkaya, “Giderek marjinalleşen bir tavır ve tevazunun yerini alan dağ gibi bir kibirle ülke çıkmaza sürükleniyor. 81 ilde görevden alınan emniyet mensuplarının sayısı 400’ü aştı. Diğer yandan yargının önünü kesmek demek, bu ülkede demokrasi adına yapılmış intihardır. Hukuk kurumlarının açıktan hedef alınması, ülkemiz adına bir demokrasi ayıbıdır. Halka hiçbir açıklama yapılmaksızın, İran gibi beğenmediğimiz bir ülke dahi bugün yolsuzlukların üzerine giderken bizdeki açık seçik delillere rağmen konuyu kapatma veya kumpas gibi bir sözcüğün arkasına sığınma durumu bizleri endişelendiriyor.” dedi.

Türkiye’de son zamanlarda toplumu ayrıştıran olaylar yaşandığını iddia eden Hürses Bayanlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mümine Çakıroğlu ise, “Bu gergin ve zedeleyici tutumdan bir an önce uzaklaşılması, milletimizin talebidir. Kriz atmosferine doğru gidilen, hukukun zedelendiği, toplumdaki bazı kişi ve grupların ötekileştirildiği bu Türkiye görüntüsü bir an önce son bulmalı. Unutulmamalıdır ki demokrasinin temel direği kuvvetler ayrılığıdır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki istikrar ortamının, demokrasi ve insan haklarının ihlâliyle bozulduğunu savunan İzmir Üniversiteli Çalışan Kadınlar Derneği Başkanı Aygül Arı da mevcut durumun başta ekonomi olmak üzere toplumu çeşitli kesimlere ayırarak, ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verdiğini kaydetti. Dernek olarak, Türkiye için hukukun üstünlüğü tesis edilerek ortak değerlerde buluşup bu dönemin atlatılması gerektiğine inandıklarını vurguladı.

Gelişmeleri oldukça kaygı verici bulduklarını aktaran Şahika Bayanlar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayşenur Akkor, kuvvetler ayrılığı ilkesi yapısının bozulmasıyla demokrasinin zarar göreceğinden endişe duyduklarını belirterek, “Yolsuzluk olaylarının üzerine gidilememesi ve yargıya müdahale, bir hukuk devletinde yaşanacak hadiseler değildir. Her geçen gün daha da vahimleşen olaylar, AB yolunda ilerleyen Türkiye için değer kaybıdır. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması olayı, maddi kazanımlarımızı geriletip halk arasında güven problemine neden olmuştur. Gerçeklerin bağımsız bir yargı süreciyle ortaya çıkarılması, kamuoyunun beklentisidir.” dedi. CİHAN

Yorumlar