Nilüfer İMKB Fen Lisesi’nin bilim ordusu projelerini sergiledi

Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları bilimsel projelerini sergiledi. Sergiyi ziyaret eden Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Amacımız ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesi ve bilimsel araştırma yöntemleri...

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer İMKB Fen Lisesi’nin bilim ordusu projelerini sergiledi

Bursa Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları bilimsel projelerini sergiledi. Sergiyi ziyaret eden Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "Amacımız ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesi ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında farkındalık oluşturmak." dedi.

Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan bilimsel projelerin sergilendiği Nilüfer İMKB Fen Lisesi Bilim Şenliği törenle açıldı. Serginin açılışına Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Bilime yönelik bu tür organizasyonların önemine vurgu yapan Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, "AB ülkelerinin kabul ettiği öğrenen şehirlerin en önemli kriteri öğrenci şenliklerinin çok iyi planlanması ve yapılmasıdır. Ortaöğretim öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bu tür bilim fuarlarının tam bir şenliğe dönüşmesinin, öğrencilerin bilimsel araştırmalara yönlendirilmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Şenlikte emeği geçenlere teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da, "Bu etkinlikte amacımız çocuklarımızın bilime olan ilgisini arttırmak ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında farkındalıklarını geliştirmekti. Bu tür organizasyonların çocuklarımızda bilimsel düşünce bilincinin gelişmesine ve kalıcı öğrenmeye destek vereceğine inanıyorum." dedi.

Nilüfer İMKB Fen Lisesi öğrencileri geçen yıl 52 projeyle açtıkları sergiyi bu yıl 71 projeyle gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca ziyaretçilerin beğenisine sunulan resim sergisi, Almanca ve İngilizce köşeleri ilgiyle izlendi.

CİHAN

Yorumlar