Nilüfer Hacı Kemal Lisesi'nde kitap okuma seferberliği

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bu yıl eğitim vermeye başlayan Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi, eğitim ve öğretim akademik başarının temeli olan ‘okuma saati’ projesini başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Nilüfer Hacı Kemal Lisesi'nde kitap okuma seferberliği

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bu yıl eğitim vermeye başlayan Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen ve Anadolu Lisesi, eğitim ve öğretim akademik başarının temeli olan ‘okuma saati’ projesini başlattı. Okulda öğrenciler güne her sabah 20 dakika kitap okuyarak başlıyor. Öğrencinin okuduğu kitaplar ve sayfaları günlük olarak öğretmenleri tarafından kontrol ediliyor. Sayfa sayıları tespit edilip bilgisayar ortamına aktarılıyor. Okuma istatistikleri oluşturularak her öğrencinin aylık ve dönemlik olarak kitap okuma karnesi hazırlanıyor. Karneler öğrenci velileriyle de paylaşılıyor. En fazla kitap okuyan öğrenciler okul idaresi tarafından çeşitli ödüllerle ödüllendiriliyor.

Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, kitap okuma programı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Her sabah yapılan okuma dersleriyle öğrenciler kitapla buluşuyor. Okumanın alışkanlık haline gelmesinin birinci şartı olan istikrarlı ve devamlı okuma bu şekilde sağlanmış oluyor. İlk günlerde 5-10 sayfa okuyan öğrenciler zaman içinde daha fazla sayfaya ulaşıyor. Düzenli okuma alışkanlığı kazanıldıktan sonra herhangi bir kontrol olmasa da öğrenciler için kitap okuma vazgeçilmez bir alışkanlık haline geliyor. Biz de bunu amaçlıyoruz.”

Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğrencileri ‘Okuma Saati’ uygulaması ile eğitim yılının birinci döneminde yaklaşık 600 sayfa okudu. Yapılan istatistiklere göre Türkiye’de 6 kişiye yılda 1 bir kitap düşüyor. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor. Bir İsviçreli ortalama 10 kitap, Fransız ise 7 kitap okuyor.
CİHAN

Yorumlar